Transparența administrației guvernamentale in China (2009-2016)

Lv Yanbin, Tian He

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Pentru a evalua succesele si problemele intampinate de China atunci cand vine vorba de transmiterea informatiilor si deschiderea afacerilor guvernamentale, o echipa de lucru de la Institutul de Drept, Academia Chineza de Stiinte Sociale, a evaluat timp de opt ani, incepand cu 2009 transparenta administratiei chineze.

Echipa a folosit principiile de stabilire a indicatorilor de evaluare conform legii si a realizat evaluarea obiectiv, a prezentat situatia actuala, a mentionat viitoarele imbunatatiri si a evaluat situatia generala, evidentiind in acelasi timp punctele cheie. In fiecare an, a stabilit un sistem de indicatori, avand in vedere situatia actuala si a evaluat, din punct de vedere cantitativ, transmiterea informatiilor guvernamentale de catre diferite departamente atat din cadrul Consiliului de stat, cat si din cadrul administratiilor publice la nivel regional sau judet ean si administratiilor publice ale oraselor mari. O analiza a rezultatelor evaluarii efectuate in ultimii opt ani arata ca statul acorda din ce in ce mai multa importanta activitatii de comunicare a informatiilor si deschiderii afacerilor guvernamentale si a considerat-o un mijloc important de guvernare sociala si de construire a unei guvernari bazate pe suprematia legii. Aria de aplicare a transmiterii informatiilor s-a extins in fiecare an, iar procedura de comunicare a fost standardizata treptat.

De fapt, evaluarea anuala a adus in lumina reflectoarelor si unele probleme: inca trebuie consolidata transparenta in randul personalului, criteriile de comunicare trebuie detaliate continuu, iar platforma de transmitere si comunicare trebuie integrata si optimizata. In viitor, China ar trebui sa intensifice activitatea de deschidere prin consolidarea publicitatii, imbunatatirea legislatiei, elaborarea standardelor, simplificarea, prin intermediul mijloacelor de informatica, a utilizarii platformelor de publicare, si sa acorde o importanta egala atat transmiterii rezultatelor, cat si comunicarii in avans, astfel incat mecanismele de comunicare sa fie imbunatatite, informatiile guvernamentale explicate si cererile de transmitere a informatiilor guvernamentale sa primeasca raspuns.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 296
Apariția: 2021
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 22 x 15 cm
ISBN: 9975-903-99-1