Trandafirul din Grădina Semiramidei: Nuvele [Ediție Tipărită]

Mai multe poze

Trandafirul din Grădina Semiramidei: Nuvele [Ediție Tipărită]
39,00 MDL (9,80 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Nuvele psihologice, îmbinând viața reală cu cea ireală.

Cartea include nuvelele: Trandafirul din grădina Semiramidei, Ziua Mărturisirilor, Miarcolul, Delirul, Vendeta, Verdictul, Pe drumul Golgotei și Sabia lui Domocle.

Cartea a primit mențiunea Salonului Internațional de Carte, ediţia a 20-a consacrată Anului Grigore Vieru şi aniversării a 20-a a Independenţei Republicii Moldova. Evenimentul a avut loc la Chișinău între 31 august și 3 septembrie 2011


Primele Pagini


 

Soneria sună prelung, insistent, nerăbdător. Mirela privi mirată la ceas, apoi îşi aruncă ochii prin geam la întunericul nopţii. Spre răsărit abia de se zărea albind geana zorilor.

- Cine să fie la o oră atât de matinală?!

Femeia puse manuscrisul la care lucra într-o parte, îmbrăcă din mers halatul şi se apropie de uşă cu paşi uşori, neauziţi. Privi prin vizor, dar nu văzu nimic. Persoana care stătea de partea cealaltă a uşii acoperise vizorul din întâmplare sau intenţionat.

- Cine este?

- Eu!

- Cum vă numiţi şi ce doriţi?!

- Sunt eu, Mirela! Deschide!

Femeia încremeni de uimire şi spaimă. Ea se ciupi dureros de mână, apoi de obraz. Nu, nu dormea, deci nu visa. „Vocea aceasta... rosti în sinea-i, seamănă atât de mult cu a lui..."

îndemnată de instinctul său bănuitor, dânsa mai întrebă o dată cu buze tremurânde:

- Cine sunteţi?

- O, Doamne, Mirela, nu mă recunoşti?!

Femeia vru să spună ceva, dar nu putu scoate niciun sunet. I se uscase cerul gurii, iar mâinile şi picioarele i se muiară şi s-ar fi prăbuşit la podea, dacă nu s-ar fi sprijinit de fotoliul din hol. Vocea de dincolo de uşă cutremură adâncurile ei cele mai ascunse.

Simţi cum părul i se ridică măciucă. Tăcu un timp, încercând să-şi domolească zbaterile inimii şi să-şi învingă frica care-i pătrunsese în toate celulele. în cele din urmă, îşi făcu semnul crucii şi deschise uşa.

În prag, în pantaloni şi cămaşă neagră, descheiată la gât, cu scurta, pe care i-o făcuse ea cadou la ziua lui de naştere, aruncată peste umărul drept, stătea Tudor. în ochii lui mari, de-un cafeniu intens, strălucea o lumină neobişnuită.


Despre Autor


 

Marcela Mardare (1 decembrie 1948, s. Miclești, r. Criuleni) este scriitoare și editoare din Republica Moldova. Originară din Miclești, Orhei. Absolventă a Universităţii de Stat din Chişinău, Facultatea de Filologie, 1976. Este profesoară de limba română, director al editurii ”Pontos” și ”Ruxanda”, membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova.

 Din opera sa fac parte proza ”Scurt pentru Leonora” (Literatura Artistică, 1989), cărți pentru copii ”Iepurașul fricos” (Ruxanda, 1997), ”Vulpea” (2000), ”Darurile Sfântului Nicolae” (2001), ”Sub o geană de pădure” (2003), ”Vino sub umbrela mea” (2006), ”Curiosul” (2008), ”Blănița lui Aricuș” (2012), nuvele ”Nelimita iubire” (Pontos, 2002), versuri de dragoste ”Clipa de zbor” ș.a.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 115
Editura: Pontos
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-51-163-6
Dimensiuni: 14,5 x 21,5 cm
Greutatea: 0.1500

Pareri