Trandafiri

Trandafiri
145,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Secolul XX, Howbutker, Texas. Copii celor două familii influente din localitate Toilver și Warwick sunt eroii unei povești de dragoste dramatice. Mary și Percy trebuiau să se căsătorească, dar din nefericire nu s-a întâmplat. Roman publicat în 11 ţări.

La începutul secolului XX, într-o vreme în care onoarea şi sacrificiul sunt încă principii călăuzitoare, micuţul oraş Howbutker, din zona estică a Texasului, este guvernat de două familii cu origini străvechi: Toliver, stăpâna celei mai mari plantaţii de bumbac din zonă, şi Warwick, care are în proprietate hectare întregi de păduri cu lemn pentru cherestea.

Copiii celor două familii, frumoasa şi încăpăţânata Mary Toliver, şi delicatul, dar puternicul Percy Warwick, sunt eroii unei poveşti de dragoste dramatice. Percy o iubeşte pe Mary de când se ştie şi îşi doreşte cu ardoare să o ia în căsătorie, dar în inima lui Mary nimic nu este mai presus decât plantaţia de bumbac lăsată moştenire de tatăl ei.

Atracţia dintre ei este însă de neevitat, iar consecinţele despărţirii lor se resimt de-a lungul anilor, dând naştere unui şir nesfârşit de minciuni, dezamăgiri, secrete şi tragedii. O saga ce se întinde pe mai multe generaţii (1914-1985), o iubire dincolo de limite şi un blestem al pământului care umbreşte dintotdeauna destinul familiei Toliver.

Leila Meacham oferă cititorilor un splendid buchet de sentimente de familie, în care se împletesc pasiunea, răzbunarea şi o mulţime de “ce-ar fi fost dacă”.

Recenzii

„O saga minunată şi captivantă, cu ecouri din Pe aripile vântului.” – Publishers Weekly

„O poveste amplă, romantică şi tipic americană, la fel ca Texasul însuşi.” – Booklist

„La aproape treizeci de ani de la perioada de glorie a romanelor-fluviu... debutul lui Meacham le-ar putea aduce din nou în prim-plan. Amatorii genului vor devora acest năucitor roman despre pasiune şi răzbunare.”-- Library Journa

”Personajele din Trandafiri sunt urmărite de un blestem transmis din generaţie în generaţie, care le subjugă vieţile şi le determină să repete aceleaşi greşeli. Familia Toliver va pune mai presus decât oamenii dragi o plantaţie de bumbac. Pământul va destrăma familii, va despărţi cupluri care se iubesc şi va distruge vieţi. Iar regretele îi vor urmări până la moarte.

Urmărind vieţile complicate ale personajelor, încerci să îţi dai seama câtă vină le aparţine lor şi câtă vină poartă însăşi soarta. Este într-adevăr totul predestinat? Există cu adevărat un blestem sau totul e doar în mintea celor implicaţi, pentru a-şi justifica faptele şi ulterior pentru a înţelege nenorocirile care se abat asupra lor în urma deciziilor luate?

Romanul urmăreşte în special povestea a două cupluri: Mary şi Percy (în trecut) şi Rachel şi Matt (în prezent). Cele două femei Toliver (mătuşă şi nepoată) prezintă trăsături de caracter comune: amândouă iubesc obsesiv pământul şi îl pun mai presus decât orice, chiar şi decât bărbatul iubit, drept urmare încalcă reguli şi jurăminte pentru a-şi atinge scopul suprem: păstrarea plantaţiei Somerset, moştenită de generaţii, drept proprietate a familiei.

Totodată, pasiunea excesivă pentru pământ îi costă pe cei din familia Toliver: toţi copiii mor şi nu rămâne în viaţă decât o singură rudă care să moştenească plantaţia şi practic să asigure perpetuarea blestemului.

Cei doi bărbaţi Warwick, Percy (bunic) şi Matt (nepot) se confruntă cu aceeaşi slăbiciune: se îndrăgostesc de femeia nepotrivită, care pune mai presus pământul decât bărbatul iubit şi decât familia, lucru care îi dezamăgeşte şi îi chinuie, însă totodată, dragostea este atât de puternică şi de irezistibilă, încât îi subjugă pe viaţă.

Dar ce rol au până la urmă trandafirii în toată povestea? Exista o întreagă simbolistică în roman în ceea ce priveşte trandafirii roşii, trandafirii albi şi chiar cei roz. În diverse momente cheie, membrii celor două familii îşi trimiteau unii altora un trandafir de o anumită culoare, aşteptând în schimb un anumit răspuns, care era trimis de asemenea sub forma unui trandafir de o altă culoare. Care este rolul acestor flori nobile în toată povestea presărată cu dezamăgiri, secrete ruşinoase, tragedii, minciuni, drame şi răsturnări de situaţie, vă las plăcerea de a afla singuri.

Plusuri: Simbolistica florilor şi a culorilor ca laitmotiv pe tot parcursul romanului; personajele cu personalităţi puternice; punctarea unor detalii (gesturi, mimică, elemente de decor) care surprind mai bine şi conferă mai multă intensitate anumitor momente, reacţii sau trăiri interioare.

Minusuri: Începutul greoi, cu o aglomerare de personaje, care poate descuraja cititorul să continue lectura.

Recomandari: Amatorilor unei saga de familie.  

-- Marinela Gheorghe, Bookblog.ro

Despre Autor

Leila Meacham, scriitoare americană contemporană, a absolvit Facultatea de Arte a Universităţii de Stat din Texasul de Nord. S-a căsătorit cu un pilot al forţelor aeriene americane în timpul războiului din Vietnam şi a participat ca voluntar la numeroase activităţi în calitate de soţie de militar, până când s-a reorientat către o carieră de profesor în San Antonio.

A ajuns la marea ei dragoste, scrisul, destul de târziu, deşi a avut o tentativă la mijlocul anilor optzeci, când a scris un roman de dragoste - fără mari speranţe că va fi publicat. Au urmat alte două romane, scrise doar pentru că semnase un contract prin care îşi luase un angajament. Lucrurile s-au schimbat după pensionare, din dorinţa de a-şi umple timpul liber. A început să scrie Trandafiri la vârsta de şaizeci şi cinci de ani, iar romanul a fost gata de publicare patru ani mai târziu.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Roses
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 587
Editura: Litera
Apariția: 2016
ISBN: 978-606-33-1042-3
Dimensiuni: 15 x 20,5 cm
Greutatea: 0.6160

Pareri

Părerile Clienților 2 item(s)

Intr-adevar,este un roman care m-a captivat imediat.
Intr-adevar,este un roman care m-a captivat imediat. Efectiv nu mai puteam sa las cartea din mana. Felul in care este povestita,iubirea dintre Percy si Mary,mai apoi consecintele deciziilor lui Mary au facut-o cartea mea preferata.
Evaluarea
Parerea lui Diana / (Plasată la data 26.06.2014)
Foarte tare
Am savurat fiecare pagina din acest roman! A fost foarte captivant sa urmaresti viata unor oameni din copilarie pina la batrinete.
Evaluarea
Parerea lui Emilia / (Plasată la data 26.12.2013)