Trăind cu zeii. Despre credințe și popoare

Trăind cu zeii. Despre credințe și popoare
302,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Traind cu zeii ofera o perspectiva la nivel global pe tot parcursul istoriei, lansand intrebari despre obiecte, locuri si activitati umane, in incercarea de a intelege semnificatia credintelor religioase in contextual vietii publice a unei comunitati sau a unei natiuni, modul in care acestea modeleaza relatia dintre individ si stat si contributia lor la construirea identitatii noastre.

Aceasta carte minunata ne poarta prin toate colturile lumii.“ Tom Holland, Observer

O carte extraordinara.“ Mary Beard, Guardian

Scopul lui MacGregor a fost mereu sa-i faca pe oameni sa isi regandeasca locul in lume si sa redescopere ce inseamna sa fii om.“ Simon Schama, Financial Times

Spiritual si istet scrisa, complex construita, dar mereu usor de citit.“ R.J.W. Evans, New York Review of Books

Traind cu zeii trateaza un aspect central al existentei umane, anume ca nu exista nici o societate ai carei membri sa nu impartaseasca o suma de credinte si de convingeri de baza – o credinta comuna, o ideologie sau o religie – care depasesc viata fiecarui individ si reprezinta o componenta esentiala a unei identitati comunitare. Aceste credinte au nemasurata pu­tere de a defini – si de a dezbina – popoare. Mai mult, reprezinta o forta propulsoare in sistemele politice din multe parti ale lumii de azi. Uneori sunt de natura seculara, exemplul cel mai evident fiind acela al nationalismului, dar, de-a lungul timpului, au fost de cele mai multe ori de natura religioasa, in sensul cel mai larg al termenului.

Traind cu zeii nu este nici pe departe o istorie a religiilor, nici o pledoarie in favoarea credintei, si cu atat mai putin o aparare a unui anumit sistem de credinta. De intelegerea modului in care traim cu zeii nostri depinde si modul in care alegem sa traim cu semenii nostri.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 512
Editura: Litera
Apariția: 2020
ISBN: 978-606-33-5632-2
Dimensiuni: 15 x 23 cm

Pareri