Trăiască Revoluția! Cele mai Importante 30 de Revolte și Revoluții din Istorie

Trăiască Revoluția! Cele mai Importante 30 de Revolte și Revoluții din Istorie
169,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Pe lângă mişcările ample, care au marcat epoci, precum Revoluţia Franceză şi cea Americană, Dannz Nairn aduce în discuţie şi evenimente mai puţin cunoscute, cum este cazul rebeliunii din Irlanda, din 1798.

Deşi au eşuat ca revoluţii, ele ne ajută să înţelegem lumea modernă, cu noile sale mişcări de protest. Căci, indiferent cine l-a enunţat primul, Winston Churchill sau George Santazana, pricipiul va rămâne mereu valabil: cei care nu pot învăţa din istorie sunt condamnaţi să o repete.

Aşadar, o lecţie utilă pentru membrii mişcării Occupz, revolaţi de inegalităţile sociale, dar şi pentru toţi eroii din umbră, care aşteaptă să iasă la lumină.

Derrz Nairn este istoric, absolvent al mai multor universităţi prestigioase: City University din Londra, University College din Doublin şi Waseda University din Tokyo. Este corespondent al principalei reviste britanice de istorie, History Today.

Recenzii

Trăiască revoluţia! este o carte care te învaţă istorie prin poveştile captivante ale unor lupte celebre, sau mai puţin celebre, pornite din motive foarte clare, cu rezultate care au schimbat lucrurile în bine imediat sau nişte aparente eşecuri care în timp s-au dovedit a fi victorii prin simpla creare a unui precedent, prin puterea exemplului sau prin faptul ca au trezit în oameni speranța că ceva poate fi schimbat.

Derry Nairn ne poartă prin toată lumea. De la răscoala sclavilor condusă de renumitul Spartacus, începută la Capua -oraş situat în „capătul sudic în formă de cizmă al Peninsulei Italice”- , trecând prin Rusia imperială şi-apoi comunistă, China, Africa, Americi, balcani, unde au avut loc atât revolte şi revoluţii mai puţin cunscute cât şi câteva dintre cele mai celebre astfel de acte de răzvrătire, până la India colonială şi ideea de revoluţie paşnică oferită ca exemplu de Ghandi.

Evenimentele nu sunt prezentate în ordine cronologică, ci sunt aşezate într-o structură ce prezintă câteva dintre teoriile revoluţionare ale motivelor, simbolurilor, mijloacelor, teoriilor conspiraţionale ce stau la baza acestor revoluţii, a rezultatelor şi a predicţiilor cărora le dau naştere. În ciuda acestui aparent neajuns, cartea nu este lipsită de coerenţă și nicio clipă cititorul nu se simte pierdut în marea de evenimente ce au avut loc.

Acest lucru se întamplă deoarece autorul reuşeşte să creeze o conexiuni între puncte din spaţii şi perioade care par să nu aibă nicio legătură unele cu celelate, însă odată paralelele create totul apare într-o lumină foate limpede.

Stilul este dinamic, coerent şi pe alocuri chiar poetic, iar traducerea este excepțională.

Plusuri: Informaţiile prezentate într-un format captivant

Minusuri: Lipsa unor evenimente majore.   

Recomandari: Atât iubitorilor de istorie cât şi celor care iubesc poveştile cu eroi  

-- Andrea Balint, Bookblog.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 288
Editura: Litera
Apariția: 2013
ISBN: 978-606-849-443-2
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri