Totul este Iluminat [eBook]

Totul este Iluminat [eBook]

Preț de Listă: 103,99 MDL (26,00 RON)

Preț: 71,75 MDL (17,94 RON)

Economisești: 32,24 MDL (8,06 RON) (31%)

Downloadează Gratuit un Fragment
Ediția Print
    • 1 persoane au cumpărat acest produs.

Preț de Listă: 103,99 MDL (26,00 RON)

Preț: 71,75 MDL (17,94 RON)

Economisești: 32,24 MDL (8,06 RON) (31%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Roman tradus în treizeci şi două de ţări, distins cu Guardian First Book Prize, National Jewish Book Award şi New York Public Library Young Lions Prize. În anul 2005 a fost ecranizat în regia lui Liev Schreiber, cu Elijah Wood în rolul principal.

Un tânăr, Jonathan Safran Foer, ajunge în Ucraina, călăuzit de o fotografie de familie îngalbenită. El se află în căutarea femeii care, cu cincizeci de ani în urmă, l-a salvat pe bunicul lui de nazişti. În periplul său este însoţit de tânărul Alex, ghidul ucrainean a cărui engleză stâlcită stârneşte hohote de râs. Alături de bunicul acestuia, hăituit de amintirile războiului, şi de căţeaua Sammy Davis Jr. Jr., Jonathan parcurge un traseu iniţiatic la capătul căruia îl aşteaptă un secret teribil.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzi

„Unul dintre cele mai impresionante debuturi din ultimii ani. Vă va câştiga admiraţia şi vă va rupe inimile.“ -- Joyce Carol Oates

„Ar trebui să daţi uitării tot ce aţi citit despre acest roman. Căci veţi citi că Totul este iluminat e o adevărată capodoperă, că Jonathan Safran Foer, la numai douăzeci şi patru de ani, şi-a câştigat locul printre autorii de prima mână, scriind o carte cu totul nouă şi originală, care a schimbat însăşi noţiunea de roman. Nu veţi crede nimic din toate astea şi, prin urmare, veţi hotărî să nu citiţi cartea. Ceea ce ar fi un dezastru, pentru că fiecare cuvânt de mai sus este adevarat." -- London Times

„Spectaculos şi inteligent. M-a făcut să râd în hohote.“ -- Susan Sontag

Primul roman al lui J. S. Foer este o dezvoltare a tezei sale de licenţă în... filosofie. Nu lăsaţi amănuntul ăsta să vă descurajeze: citind cartea din întâmplare, nu l-aţi fi ghicit niciodată.

De ce să citeşti romanul? Pentru că el există pentru tine şi nu pretinde vreodată că lucrurile ar sta altfel (că simpla existenţă, pierdut pe raftul unei biblioteci, ar fi suficientă), pentru că se teme fără încetare că eşti o persoană greu de încântat. -- Alexandra Gaujan, www.bookblog.ro

La începutul cărţii Alex este extrem de amuzant, apoi spre sfârşit încearcă să fie amuzat. Foer scrie povestea Trachimbrodului, o poveste (...nu ştiu cum să-i spun...cred că...) ciudată/fantastică/tragică. -- www.bogdanphd.blogspot.com

Suprarealism, umor mai mult sau mai puțin sec, limbaj postmodern. Cam asta putem găsi în Totul este iluminat al lui Jonathan Safran Foer. Dacă ne iluminează sau nu, nu știu, dar este o scriere directă și sinceră, fără pretenția stilului, care îți ține imaginația permanent în priză.

Totul este iluminat se prezintă ca o carte aglomerată, colorată, poate puțin greu de citit, dar cu pasaje memorabile, construite pe imagini poetice, contrabalansate de exprimări din cele mai puțin literare, care îi oferă o dimensiune postmodernă. -- Giorgia Pițoiu, www.artactmagazine.ro

”Aleksandar Hemon a sosit în Statele Unite în 1992, de la Sarajevo, şi a început sâ scrie în limba ţârii adoptive trei ani mai târziu. Cea mai izbitoare trăsătură a scriiturii sale este modul minunat de inovator în care foloseşte limba engleză. La fel ca lucrările postcoloniale care au precedat-o, opera lui Hemon forţează limba engleză până la limită şi constituie o provocare la adresa autorităţii culturale a formei sale standard.

Omul de nicăieri, primul roman al lui Hemon, este format din şase naraţiuni interconectate, fiecare în propriul său stil. Aceste voci narative diferite istorisesc momente din viaţa lui Josef Pronek la Sarajevo, înaintea izbucnirii războiului din Iugoslavia, apoi momente petrecute în Ucraina şi la Chicago. Ele folosesc de la idiomul scolastic, folosit de absolventul de facultate stângaci, presărat cu citate din Shakespeare, până la engleza imperfectă, prin intermediul căreia (osef se străduieşte să se exprime în ţara adoptivă.

Salman Rushdie spunea că traducerea reprezintă o translatare fizică dintr-un spaţiu cultural în altul. Hemon este o dovadă vie a efortului necesar pentru această mişcare, atunci când le descrie pe cele depuse de Josef în încercarea sa de a se face înţeles. Cuvintele ţâşnesc cu efort din el, la fel ca şi distilarea imperfectă a ideilor sale. Romanul este deosebit de izbitor în acele pasaje în care autorul îl forţează pe cititor să privească cu ochi noi textul în limba engleză, prin suprasolicitarea sensului literal al cuvintelor, plasate în contexte în care nu sunt folosite de obicei.

Foloseşte expresii care, deşi corespund sensului literal, sunt idiomatic neobişnuite şi proaspete, făcându-i pe vorbitorii englezei standard să se simtă înstrăinaţi de propria limbă. Forţându-ne să reflectăm asupra modului în care alege cuvintele, scrierea lui Hemon ne face să reconsiderăm însuşi tiparul limbii.”

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Vezi Trailerul Ecranizării


Despre Autor

Jonathan Safran Foer s-a născut în 1977, la Washington, D.C. Studiază literatura şi filozofia la Princeton University, unde ia mai multe premii de creative writing şi este remarcat de scriitoarea Joyce Carol Oates, iar în 2000 i se acordă premiul Zoetrope. Publică povestiri în reviste prestigioase ca Paris Review, Conjunctions, The New York Times şi The New Yorker.

Este editorul antologiei de succes A Convergence of Birds: Original Fiction and Poetry Inspired by the Works of Joseph Cornell, un bestseller pe lista Boston Globe. În 1999 pleaca în Ucraina pentru a face cercetări asupra biografiei bunicului său, călătorie care îi inspiră romanul de debut, Totul e iluminat (Everything is Illuminated, 2002), premiat cu Guardian First Book Prize, National Jewish Book Award şi ecranizat în 2005, în regia lui Liev Schreiber, cu Elijah Wood în rolul principal.

Al doilea roman al său, Extrem de tare şi incredibil de aproape (Extremely Loud and Incredibly Close, 2005; Humanitas Fiction, 2007), se bucură de acelaşi succes, fiind tradus în peste treizeci de limbi şi urmând a fi ecranizat.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Everything Is Illuminated: A Novel
Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-689-544-9-X
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 364

Pareri