Tocăniță pentru Suflet

Tocăniță pentru Suflet

Preț de Listă: 186,00 MDL (46,50 RON)

Preț: 130,00 MDL (32,50 RON)

Economisești: 56,00 MDL (14,00 RON) (30%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cartea „Tocăniţă pentru suflet” semnată de dr. Mihaela Bilic, cel mai apreciat medic nutriţionist din România, este un amestec delicios de sfaturi şi mici secrete de nutriţie şi gastronomie menit să aducă o perspectivă complexă asupra aspectelor pe care le ocupă mâncarea în viața noastră. Volumul reprezintă o colecţie de texte pe care autoarea le-a postat de-a lungul unui an pe pagina sa de Facebook, fie în urma experienţelor cu pacienţii, fie ca reacţie la diferite subiecte vehiculate în mass-media. Textele susţin moderaţia, o atitudine echilibrată şi o relaţie pozitivă cu mâncarea.  

Reţetă Cum se face o tocăniţă pentru suflet? Se iau postările de pe Facebook dintr-un an întreg, se aşează frumos în pagină, se presară cu emoticoane şi decoruri pentru buna dispoziţie, se tipăreşte pe hârtie gălbioară să placă ochiului şi gata!   Nu există nicio ordine, subiectele sunt puse laolaltă în funcţie de inspiraţia de moment, ca să iasă mâncarea bună.

Veţi găsi înăuntru ingrediente pentru copii şi mămici, sfaturi despre diete şi secrete despre alimente, explicaţii despre cum ne funcţionează corpul şi mintea în legătură cu mâncarea şi mai ales îndemnuri pentru o relaţie bazată pe prietenie, înţelegere şi plăcere cu hrana noastră cea de toate zilele.   De consumat fără moderaţie, la orice oră şi în orice context, e pe gustul tuturor. Poftă bună la ... citit!   Dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist 

 

Fragment:

" Intoteranta la disconfort 

Am ajuns sa ne fie frica de foame, tratam aceasta senzatie cu aceeasi spaima pe care o asociem bolilor sau starilor de rau. A-ti fi foame a ajuns sa fie un lucru negativ, de evitat, ceva de care sa fugim... mancand preventiv. 

Foamea, de fapt, este senzatia pe care trebuie s-o avem zilnic, pe care trebuie s-o recunoastem ca pe un semnal ca organismul are nevoie de „combustibil". A manca, fara sa-ti fie foame, nu e numai periculos pentru silueta, ci si pagubos pentru gust.
„Foamea e cel mai bun bucatar" — iata un pro-verb mai adevarat ca niciodata: totul are alt gust, daca e mancat cand ti-e foame.

Tot foamea ne arata daca o cura de slabire este eficienta: nu poti pierde kilograme satul fiind. Iar foamea vine cand balanta energetica a organismului e negativa, cand am consumat mai mult decat am primit din alimente. 

Asa incat, asteptati sa va fie foame, nu este nimic periculos in asta, dimpotriva, demonstreaza ca mai stiti inca sa va recunoasteti senzatiile, ca sunteti in contact cu propriile corpuri, ca stiti sa le respectati nevoile. Nu medicul nutritionist trebuie sa va spuna cand sa mancati, ci FOAMEA! 
Exista dependenta de sport! 

OMS a definit, de curand, BIGOREXIA ca fiind dependenta de sport si a pus-o alaturi de alte dependente cu „vechime", precum alcoolul, tutunul, drogurile si, de ce nu?, mancarea. Cu alte cuvinte, orice lucru facut/consumat excesiv, cu scopul de a obtine o stare de bine, poate duce la dependenta.

Parerea mea este ca dependenta de sport e departe de a fi un pericol, mai ales pe meleagurile noastre. 
insa un lucru merita retinut din acest semnal de alarma tras de Organizatia Mondiala a Sanatatii: orice obicei care te scoate din normalitate, care te izo-leaza de cei din jur, care-ti pune sanatatea in pericol, pentru ca abuzezi de el, care-ti consuma toata atentia si energia si care devine UNICA ta sursa de placere in viata e periculos. 

Trebuie sa existe un echilibru, moderatia si diver-sitatea sunt solutia pentru a-ti fi bine in pielea ta, nu extremele si excesul... nici de sport, nici de alcool, nicotina sau mancare. Tot ce e prea mult, strica. "

 

Despre Autor


 

Dr. Mihaela Bilic a absolvit Facultatea de Medicină Generală „Carol Davila“ din Bucureşti şi în anii 1996-2000 a urmat rezidenţiatul la secţia de diabet şi boli de nutriţie a Spitalului Universitar din Bucureşti. Apoi a urmat un stagiu de un an la o clinică de obezitate din Paris. În 2001, a devenit medic specialist în diabet şi boli de nutriţie.

A urmat apoi alte stagii în centre de wellness din întreaga Europă, inclusiv un amplu curs de perfecţionare la celebra clinică anti-îmbătrânire PLANAS din Barcelona.

V-am spus toate acestea ca să vă asigurăm de faptul că Mihaela Bilic, autoarea acestei cărţi, este unul dintre cei mai informaţi medici din România, care vă va învăţa cât să mâncaţi, de câte ori pe zi să mâncaţi şi tot ceea ce aveţi de făcut în funcţie de rezultatele şi kilogramele la care vreţi să ajungeţi.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 176
Editura: Curtea Veche
Apariția: Martie 2016
ISBN: 978-606-588-862-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1500

Pareri