Tobie Lolness. Viața la înălțime. Vol. I

Tobie Lolness. Viața la înălțime. Vol. I

Preț de Listă: 188,00 MDL (47,00 RON)

Preț: 56,40 MDL (14,10 RON)

Economisești: 131,60 MDL (32,90 RON) (70%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Premiul Saint-Exupery (Franta, 2006), Grand Prix de l'Imaginaire (Franta, 2006), Premiul Andersen pentru cea mai buna carte pentru copii de 9-12 ani (Italia, 2007); aventurile lui Tobie Lolness au fost traduse in peste 20 de limbi

"Tobie era inalt de un milimetru si jumatate, ceea ce nu era mult pentru varsta lui."

Asa incepe povestea aventurilor lui Tobie, care apartine poporului marelui stejar. Poporul acesta nu cunoaste alta lume decat aceea a stejarului, unde traieste sapand case in adancul scoartei cu ajutorul gargaritelor lucratoare, se hraneste cu laptele larvelor si cu suc de scoarta. Pericolele ii pandesc la tot pasul pe micii locuitori ai copacului: tantari uriasi care i-ar putea goli de sange intr-o clipita, scarabei si paianjeni ucigasi, pasari care i-ar putea inghiti impreuna cu un bob de vasc...

Tatal lui Tobie e un mare savant care a facut o descoperire senzationala. Dar pentru ca refuza s-o dezvaluie, familia sa e exilata, inchisa, condamnata la moarte. Doar Tobie reuseste sa scape. 
Dar pentru cata vreme?

In pregatire: Tobie Lolness, volumul II -- Ochii Elishei

 

Despre Autor


 

Timothée de Fombelle s-a născut în 1973. După o scurtă perioadă în care a lucrat ca profesor de limbă şi literatură franceză în Franţa şi în Vietnam, s-a orientat către dramaturgie. 

În 2006 apare primul său roman pentru cititorii tineri,Tobie Lolness. Textul, ilustrat de François Place, devine un succes pe plan internaţional, fiind recompensat cu premii prestigioase atât în Franţa, cât şi în străinătate (premiul Saint-Exupéry, premiul Tam-Tam, premiul Sorcières etc.).

Între Céleste, ma planète şi Victoria rêve, pledoarii emoţionante pentru ecologie sau pentru forţa imaginarului, Timothée scrie Vango, un minunat roman de aventuri în două volume, îndrăgit şi de cititori, şi de critică.

Tradus în toată lumea, recunoscut drept

unul dintre cei mai talentaţi scriitori pentru publicul tânăr din generaţia sa, Timothée de Fombelle continuă să scrie şi pentru teatru. 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Tobie Lolness, I. La Vie suspendue
Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Humanitas
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 978-973-50-1923-5
Dimensiuni: 15 x 22,5 cm
Greutatea: 0.4400

Pareri