Ținutul Blănurilor. Vol. I [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

Ținutul blănurilor (în franceză Le Pays des fourrures') este un roman scris de Jules Verne în 1873. El a fost serializat în Magasin d'Éducation et de Récréation între 20 septembrie 1872 și 15 decembrie 1873, fiind publicat în volum pe 13 noiembrie 1873.

Ţinutul blănurilor este un roman clasic de aventuri marca Jules Verne, dar cu o altă intrigă. De data aceasta, ne aflăm în anul 1859 şi îi avem în centrul atenţiei pe It. Jasper Hobson şi pe colegii lui de la Hudson's Bay. Acţiunea întreprinsă de aceştia, o călătorie din NV-ul Canadei către Cape Bathurst (din Oceanul Atlantic), are ca scop întemeierea unui fort, la 70 de grade Nord de Cercul Polar.

Dar un cutremur neaşteptat le dă peste cap planurile aventurierilor. Din acest moment, toate legile fizicii par a fi şi ele afectate (o eclipsă totală devine doar parţială, mareele nu mai sunt percepute de către oameni etc). Ba, mai mult, călătorii descoperă că se află pe un iceberg, separat de gheaţa marină, care îi poartă în derivă spre Sud, într-o altă direcţie decât cea dorită.

Autorul descrie cu lux de amănunte noile aventuri, întrepătrunse de evenimente ştiinţifice şi descrieri tehnologice. încă din varianta de manuscris, romanul a fost împărţit în două volume.

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 1873
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da