Tigrul Alb

Tigrul Alb
226,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Premiul Man Booker 2008 - pentru cel mai bun roman al anului in Marea Britanie.

De-a lungul a sapte nopti, la lumina unui candelabru de poveste, el - un om care nu a primit niciodata ajutorul nimanui - ne spune istoria extraordinara si inspaimantatoare a succesului sau in viata. Balram este un autodidact care trebuie sa-si infrunte propiile ganduri negre, el este intruparea contradictiilor inerente in societatea indiana moderna, in care opulenta coexista cu saracia lucie, intr-o lume in care coruptia este suverana.

Imoral, ireverentios, adorabil si cu totil contemporan, Tigrul alb este un roman de debut senzational si plin de provocari, care a trezit interesul editorilor si cititorilor din intreaga lume.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Recenzie

Tigrul alb, romanul de debut al lui Aravind Adiga, a făcut multă vâlvă la publicare, adunând multe laude şi transformându-l pe Adiga în cel mai tânăr al doilea autor câştigător al Premiului Man Booker din istorie.

Cartea a primit această distincţie pentru povestea pe care o relatează şi pentru unicitatea personajelor şi a vocii narative. Bairam Halwai.în conformitate cu numele şi casta din care face parte, ar trebui să fie fabricant de dulciuri în micul sătuc din India în care s-a născut (numit întuneric, în contrast cu Lumina marilor oraşe, precum Delhi, Mumbai şi Bangalore).

Dar Bairam nu are nimic tipic. El este un antreprenor şi, pe măsură ce povestea se derulează -spusă pe parcursul a şapte nopţi, prin intermediul unei serii de scrisori imaginare către premierul Wen Jiabao al Chinei, misive scrise în micul birou cu candelabru al lui Bairam, birou aflat în Bangalore - aflăm ce înseamnă să fii membru al noii caste de antreprenori din India.

Aceasta nu este India frumoasă, exotică, India realismului magic al lui Salman Rushdie, care este atât de adesea idealizată de cititorii occidentali. în schimb, este povestea unei Indii întunecate, corupte, care, laolaltă cu China, este în plin boom economic, în timp ce Occidentul stagnează. Este povestea unei Indii reale, povestea unui om care încearcă să scape de eşecul de care, conform lui Bairam, se loveşte majoritatea populaţiei indiene.

Din punctul de vedere al lui Bairam, oamenii au fost legaţi la ochi şi vânduţi ca sclavi de compatrioţii lor, iar răspunsul la astfel de acţiuni inumane sunt gesturi şi mai inumane. După cum spune chiar el: „Doar omul care este pregătit să-şi vadă familia distrusă... poate să evadeze".

Tigrul alb scoate la iveală atitudinile învechite şi nedreptăţile adânc înrădăcinate din societatea indiană, şi, cu toate acestea, arată că unele lucruri sunt gata să irupă sub toată această presiune. Este o carte foarte furioasă care reuşeşte, în mod remarcabil, să fie şi foarte amuzantă.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The White Tiger
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 384
Editura: Rao
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-54-0049-1
Greutatea: 0.4000

Pareri