Textul Liric. Lectură, Înţelegere, Interpretare

Textul Liric. Lectură, Înţelegere, Interpretare
38,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Aşa cum sugerează şi subtitlul volumului, cartea transmite şi fixează potenţialilor ei cititori deprinderile de a citi, decoda şi aprecia o scriere literară, în speţă a genului liric.

Textele sunt supuse unei analize totale, dez-asamblarea pieselor antrenate în exerciţiul didactic coborând până la nivelul infinitezimal al literelor (analiza fonetică a cuvintelor şi sintagmelor, spre exemplu, cu evidenţierea rolului acestora în intenţia artistică) şi urcând până la nivelul interpretării globale a tuturor ansamblurilor din care se constituie opera.

Această deconstruire, pe segmente, urmăreşte, în ultimă instanţă, punerea în valoare a fiecărui element din care se edifică un text literar şi elucidează totodată modul în care funcţionează întregul sistem ca structură artistică.

Fiecare exerciţiu de valorificare a virtuţilor literare a poemelor este un model de analiză pe text, cu operări pe orizontală şi pe verticală, cu demonstraţii vădind serioasele disponibilităţi critice ale autorului lucrării. Diversitatea metodelor analitice, unghiurile neobişnuite din care sunt examinate temele, multitudinea abordărilor ne conduc spre ideea că e vorba de o lucrare fără echivalenţă la noi, deoarece nimeni din exegeţii noştri nu a demonstrat atâta subtilitate şi erudiţie literară într-o încercare de iniţiere didactică.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 140
Editura: Arc
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-61-660-7
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri