Testul Arborelui. Ediția a II-a

Mai multe poze

Testul Arborelui. Ediția a II-a

Preț de Listă: 219,00 MDL (54,75 RON)

Preț: 175,20 MDL (43,80 RON)

Economisești: 43,80 MDL (10,95 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Prefata de prof. Jean Bernard.

Traducere de Sergiu Ciocoiu.

Testul arborelui, unul dintre cele mai cunoscute, mai usor de facut si mai utilizate in psihanaliza si psihoterapie, mizeaza pe legatura dintre personalitatea fiecarui om si modul in care aceasta se reflecta in desenul unui arbore. Astfel, printr-un simplu desen, fiecare poate afla lucruri tulburatoare despre sine, despre meandrele subconstientului personal. O carte extrem de interesanta si pentru specialistii in psihologie, si pentru cei care doresc sa atinga un nivel cit mai ridicat de autocunoastere.

Cuprins: Simbolismul arborelui • Scurt istoric al testului • Tehnici de interpretare • Tulburari de personalitate si comportament: introversiune, anxietate, agresivitate, depresie, probleme sexuale, alcoolism, nevroze, psihoze • Studii de caz

 

Recenzii


 

Avem nevoie de o foaie de hirtie alba, format A5 si de un pix ori de un stilou. Fiecare va desena, pe verticala foii, ce specie de copac doreste. La final, trebuie sa numerotam pagina si sa o datam. Pe o a doua foaie desenam, tot pe verticala, tot un copac. La fel, numerotam pagina si o datam. Pe a treia foaie vom desena un alt copac. De data aceasta, trebuie sa fie imaginea unui copac de vis, a celui mai frumos arbore pe care ni-l putem inchipui ori a celui care ne trezeste cele mai multe amintiri.

Dupa ce ne-am demonstrat talentul sau dimpotriva, nepriceperea, intra in scena psihologul, care face interpretarile dupa o schema propusa tot de Cahrles Koch. Noua ne ramine sa ascultam atent ce ne va spune Denise de Castilla despre trairile interioare. Asa vom afla daca avem depresii, daca sintem introvertiti sau extrovertiti, daca avem angoase si de unde ne vin toate aceste probleme. E greu de crezut ca doar privind un desen poti spune atitea lucruri despre un om, dar uite ca se poate.”-- Maura Anghel , 6 septembrie 2012, pe Club Diverta.ro

 

Despre Autor


 

Denise de Castilla este psiholog si grafolog pe linga Curtea de Apel Paris.

A mai publicat „Le role de la graphologie en criminologie" (1969), „Contribution de la graphologie a six cas d’expertise judiciare" (1984), „La boulimie" (in colaborare cu C. Bastin, 1988), „Grafologie, le psychisme et ses troubles" (1990).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: 2004
ISBN: 973-681-631-1
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri