Terapia Integrativă. Ghid Practic

Mai multe poze

Terapia Integrativă. Ghid Practic
255,00 MDL (63,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Terapia integrativa combina cercetarile privind procesele terapeutice si rezultatele lor si pe cele privind dezvoltarea umana pentru a obtine un cadru terapeutic usor adaptabil la cazurile concrete.

Volumul evidentiaza, pe baza unor studii de caz, elementele comune si diferentele dintre diversele abordari, comparind cele trei modele esentiale: psihodinamic, cognitiv-comportamental si umanist-existential. Metodele de training si practica sint evaluate in functie nu de modelul teoretic caruia ii corespund, ci de utilitatea lor pentru clienti.

Terapia integrativa se adreseaza studentilor si absolventilor facultatilor de psihologie care se specializeaza in psihologie clinica si psihoterapie, celor ai facultatilor de medicina care se pregatesc sa devina psihiatri, precum si practicienilor din domeniu.

Cuprins: Diferente intre modele: ce tip de terapie este cel mai eficient? • Dezvoltarea umana • Un cadru pentru practica terapiei integrative • Comparatii intre modele: teorie si obiective • Intrebari legate de timp si spatiu: cind si unde • Aptitudini generale necesare oricarui terapeut • Relatia terapeutica • Pregatirea terapeutului

Recenzie

”Un psihanalist, mai exact un specialist in psihodinamica, va investiga relatiile pe care Tess le-a avut cu proprii parinti. Se va intreba daca nu cumva situatia actuala este o repetare a copilariei sale si va incerca s-o ajute pe Tess sa inteleaga ca problema sa vine din aceea ca evita sa-si asume trecutul si ca reia inconstient rolul mamei unice cu care s-a confruntat, si ea, in copilarie. Pe de alta parte un terapeut cognitiv-comportamental va dori sa modifice tiparele de gindire negativa, credintele tacite care submineaza increderea de sine a clientei, observă autoarele volumlui ”Terapia integrativa. Ghid practic”.

Terapeutul cognitivist va incerca sa schimbe impreuna cu clienta cognitiile negative care provoacă depresia, gindurile de genul ”Dacă dau gres cu un copil sunt la fel de rea ca parintii mei si nu are nici un rost sa continui”. In fine, pe linga psihanaliza si cognitivsm, o a treia orientare ar putea veni dinspre grupul de terapii umanist-existentiale.

Accentul va fi pus aici pe crearea unui cadru afectiv in care clienta sa simta că e acceptata asa cum este si sa reusească sa se perceapa mai bine tot ce face si gindeste in prezent, aici si acum.Un gestaltist, de pilda, o va incuraja pe Tess să-si observe gesturile, respiratia, atitudinea fata de prezent, dar si asteptarile fata de terapeut. Scopul ar fi ca Tess sa se cunoasca mai bine si sa stie să-si foloseasca benefic propriile energii.”-  Victor Popescu, februarie 2010, Radio Romania Cultural

Despre Autor

Maja O’Brien este psiholog si psihoterapeut, supervizor si trainer la Oxford, coordonator principal de doctorat in psihoterapie la Metanoia Institute si Middlesex University.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: 2009
ISBN: 978-973-46-1577-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri