Terapia centrată pe copil. Ghid practic

Mai multe poze

Terapia centrată pe copil. Ghid practic

Preț de Listă: 202,00 MDL (50,50 RON)

Preț: 101,00 MDL (25,25 RON)

Economisești: 101,00 MDL (25,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Adept al abordarii problemelor psihologice specifice intr-un cadru mai larg, Jim Wilson prezinta o ampla paleta de tehnici aplicabile in cazul copiilor de diferite virste.

Tehnicile sint ilustrate cu numeroase exemple si studii de caz ce pun in evidenta componentele-cheie ale oricarei terapii eficiente: o relatie copil-terapeut bazata pe incredere, o buna comunicare, jocul ca metoda terapeutica, evitarea unei posibile dependente afective a copilului de psihologul sau. Informatiile prezentate intr-o maniera accesibila sint utile pentru studentii de la facultatile de psihologie care doresc sa se specializeze in domeniu, precum si pentru psihoterapeuti, psihologi sau psihopedagogi.
 
Cuprins: Cadrul teoretic al practicii terapeutice centrate pe copil • Copilul in contextul terapeutic: convocarea si consultarea persoanelor semnificative • Stabilirea unei conexiuni: prima intilnire • Intrebari centrate pe copil • Jocul de rol pentru probleme serioase • Forme ale scrisului in terapia centrata pe copil • Intrebari care ii preocupa pe terapeuti • Perspectivele copiilor

Despre Autor

Jim Wilson este psihoterapeut de familie si trainer in terapia de familie. Este fost director al Centre for Child Focused Practice la Institute of Family Therapy din Londra si a fost pentru multi ani director si membru al consiliului de conducere la Cardiff Family Institute (Tara Galilor). A sustinut proiecte de consultanta si workshopuri in Marea Britanie, Tarile Scandinave si Irlanda.

A mai publicat The Performance of Practice: Enhancing the Repertoire of Therapy with Children and Families (Karnac, Londra, 2007).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 232
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1890-3
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri