Teoria Socială a Politicii Internaționale

Teoria Socială a Politicii Internaționale

Preț de Listă: 296,00 MDL (74,00 RON)

Preț: 148,00 MDL (37,00 RON)

Economisești: 148,00 MDL (37,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cea mai interesanta si mai inovatoare contributie in domeniul relatiilor internationale din ultimul deceniu, Teoria sociala a politicii internationale este construita pornind de la argumentul potrivit caruia modul in care statele se percep unele pe altele are consecinte asupra relatiilor dintre ele.

Perspectiva propusa, numita constructivista si aflata adesea in opozitie fata de curentele dominante din teoria relatiilor internationale, s-a impus in mare parte datorita acestui volum si eforturilor lui Alexander Wendt de a gasi puncte de convergenta cu toate celelalte abordari. Conform teoriei constructiviste, interactiunea internationala genereaza „culturi ale anarhiei” diferentiate in functie de gradul in care diversii actori se percep ca inamici, rivali sau prieteni. Aceste roluri contribuie la definirea intereselor si a capacitatilor statelor si genereaza anumite tendinte in sistemul international.

Nu mai putin important, transformarea structurala a unei culturi si aparitia alteia depind de mai multi factori, in special de interdependenta statelor, experienta comuna si imaginarea unei sorti comune, gradul de omogenizare a relatiilor dintre ele si masura in care isi controleaza impulsurile agresive. Volumul se adreseaza studentilor si profesorilor de la facultatile de stiinte politice si relatii internationale, dar si tuturor celor interesati de mecanismele politicii internationale.

Cuprins: Patru sociologii ale politicii internationale • Realismul stiintific si formele sociale • Despre constituirea puterii si a interesului • Statul si problema agentei corporative • Trei culturi ale anarhiei • Procesul si schimbarea culturala

Despre Autor

Alexander Wendt este profesor de relatii internationale la Ohio State University. Cariera sa anterioara s-a desfasurat la Yale, Dartmouth si Chicago. Este coeditor al revistei International Theory, iar articolele sale au aparut in reviste precum International Security, International Organization, American Political Science Review si Review of International Studies.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 416
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1278-9
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: