Teoria modernă a asistenţei sociale

Teoria modernă a asistenţei sociale

Preț de Listă: 270,00 MDL (67,50 RON)

Preț: 135,00 MDL (33,75 RON)

Economisești: 135,00 MDL (33,75 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Introducere comprehensiva in teoriile asistentei sociale, volumul urmareste originea si dezvoltarea ideilor specifice domeniului, evidentiind rolul si valoarea lor pe baza cercetarii si a dezbaterilor specialistilor.

Pe linga o serie de aspecte mai putin tratate pina acum in bibliografia de specialitate (practica bazata pe evi-dente, teoria atasamentului, diversitatea culturala), sint incluse instrumente care faciliteaza insusirea notiunilor teoretice (idei principale, conexiuni, studii de caz, recapitulari). Datorita accentului pus pe aplicarea teoriilor in practica asistentei sociale, volumul poate fi utilizat atit de studentii si profesorii de la facultatile de profil, cit si de asistentii sociali practicieni.
 
Din cuprins: Construirea teoriei asistentei sociale • Utilizarea teoriilor asistentei sociale in practica • Perspective psihodinamice • Interventia in criza si modele centrate pe sarcina • Teorii cognitiv-comportamentale • Sistemele si perspectiva ecologica • Psihologia sociala si constructele sociale • Umanism, existentialism si spiritualitate • Dezvoltare sociala si comunitara • De la perspectiva radicala la perspectivele critice • Perspectiva feminista • Antidiscriminarea si sensibilitatea culturala si etnica • Autonomizare si advocacy

 

Despre Autor 


 

Malcolm Payne este director al departamentului de ingrijire spirituala si psihosociala de la St Christopher’s Hospice, Londra, si consilier in domeniul politicilor si dezvoltarii in cadrul aceleiasi institutii. A fost profesor de studii comunitare aplicate la Manchester Metropolitan University, iar in prezent este profesor asociat la universitatea din Opole, Polonia.

Preocuparile sale acopera aproape toate ariile asistentei sociale: de la initierea unor proiecte de ingrijire comunitara si de ingrijire rezidentiala a persoanelor cu probleme de sanatate mintala la asistenta pentru someri, de la sprijinirea tinerilor institutionalizati la asistenta pentru persoanele cu probleme familiale, de la monitorizarea politicilor de asistenta sociala la ingrijirea paliativa, iar in prezent interesul sau se axeaza pe dezvoltarea conceptului de autosituare si pe ingrijirea persoanelor la sfirsitul vietii.

Dintre volumele publicate mentionam Social work and community care (1995), Teamwork in multiprofessional care (2000), Social work futures: Crossing boundaries, transforming practice (2005), What is professional social work? (2006), Social work practice in context (Reshaping social work) (2008), Critical practice in social work (2009), Social work in end-of-life and palliative care (2009), Humanistic social work (2011).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 400
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2011
ISBN: 978-973-46-1873-6
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri