Teoria fericirii. Atinge-ţi scopul cu înţelepciune

Teoria fericirii. Atinge-ţi scopul cu înţelepciune
115,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Descrierea Cărții

Mulţi dintre noi se întreabă deseori „Care este sensul vieţii?“, fără să se aştepte la un răspuns direct, ci mai degrabă la o iluminare bruscă, la ceva care să le ofere o revelaţie în urma căreia lucrurile pe care nu le-au înţeles de-a lungul timpului sau pe care nu le-au recunoscut ca fiind importante să capete un nou sens.

Teoria fericirii scoate la iveală faptul că gândirea umană se bazează pe metafore. Ne este uşor să înţelegem lucruri noi, bazându-ne pe ceea ce ştim deja. De exemplu, e greu să definim clar conceptul de „viaţă“, dar dacă vom folosi metafora „viaţa este o călătorie“, vom înţelege imediat că trebuie să trăim studiind terenul, alegându-ne o direcţie, găsindu-ne pe parcurs nişte tovarăşi potriviţi şi bucurându-ne la maxim de călătorie, pentru că s-ar putea ca, de fapt, să nu găsim nimic la capătul drumului.

Astfel, Jonathan Haidt ne împărtăşeşte, pas cu pas, secretele înţelepciunii antice despre natura umană, despre mecanismele ascunse ale minţii şi ale sufletului şi ne explică de ce este important să cunoaştem aceste adevăruri înainte de a apela la psihologia modernă.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu în Traducere: N/A
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 352
Editura: Amaltea
Apariția: 2005
ISBN: 978-973-162-021-3
Dimensiuni: 13,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri