Teoretizarea Revoluțiilor

Mai multe poze

Teoretizarea Revoluțiilor
126,00 MDL (31,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere de Radu Pavel Gheo.

Extrem de interesant atit pentru istorici, cit si pentru politologi sau teoreticieni din domeniul stiintelor sociale, volumul deschide o serie de „piste polemice”. raducere de Radu Pavel Gheo. Extrem de interesant atit pentru istorici, cit si pentru politologi sau teoreticieni din domeniul stiintelor sociale, volumul deschide o serie de „piste polemice”.

Autorii studiilor trec in revista dezbaterile importante pe tema revolutiilor, avanseaza teorii originale si fac extinse analize de caz, de la Revolutia Franceza pina la revolutiile din 1989, din Europa de Est, de la revolutia din Rusia pina la cele din Vietnam sau Nicaragua. Prin corelarea diverselor sinteze intr-o abordare teoretica generoasa, ce acopera o larga arie interdisciplinara, John Foran realizeaza o lucrare definitorie, care deschide perspective unei noi generatii de cercetatori in domeniu.

Cuprins: Abordari etatiste ale revolutiilor sociale • Teorii structurale ale revolutiei • Catalizatorii revolutiei • Cresterea populatiei si crizele revolutionare • Revolutia in lumea reala • Genul si revolutiile • Rasa si procesul revolutionar din cele doua Americi • Rolul cuturii in intelegerea revolutiilor • De ce doar unele revolutii reusesc, iar cele mai multe esueaza?

Despre Autor

John Foran este profesor agregat in cadrul Catedrei de Sociologie la University of California, Santa Barbara, unde preda sociologia, si director al Programului pentru Studii Iberice si Latino americane. Este autorul lucrarii „Fragile Resistance: Social Transformation in Iran from 1500 to the Revolution” (1993) si lucreaza in prezent la un volum despre originile revolutiilor in tarile Lumii a Treia.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 312
Editura: Polirom
Apariția: 2004
ISBN: 973-681-377-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri