Tema pentru acasă

Tema pentru acasă
85,00 MDL (21,35 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Pentru comenzi în România accesați www.editurabestseller.ro!

La scoala din Poiana, profesorul de literatura romana e invinuit de noile autoritati de schimbarea portretului lui Stalin cu cel al lui Eminescu. Dupa un simulacru de proces, Mihai Ulmu, „dusmanul poporului”, ajunge in gulag. Maria Razesu, fosta lui eleva din anul IV de liceu, il ajuta sa evadeze, dar si sa-si dea seama de dragostea lor.

O saptamana le-a trebuit soldatilor ca sa-i gaseasca. sapte zile au fost de ajuns ca Mihai si Maria sa se regaseasca. Nestrivita de calvarul gulag-ului, dragostea razbate prin piatra ca o iarba cereasca. Razbate, soptindu-ne ca marile iubiri nu incap in temnita niciunde si nicicand.

Bestseller in Romania si Republica Moldova cu peste 50,000 de exemplare vandute
Peste 500 mii de imprumuturi in biblioteci
Roman tradus in sapte limbi

Recenzii

„Nicolae Dabija gaseste uneltele literare potrivite ca sa poata schimba bezna in lumina. Scenele sunt foarte expresive. Romanul este o carte a indraznelii celei mai nobile, a luptei duse contra tuturor nedreptatilor lumii. Autorul ne invata cum sa infruntam legile fortelor brune sau rosii si cum sa ne pastram demnitatea chiar si atunci cand suntem ingenuncheati.”

- Jean-Paul Gavard-Perret, poet si critic literar francez

„Prin acest stralucit debut ca romancier Nicolae Dabija se dovedeste a fi un scriitor total si un model uman. Traducerea acestei carti in limbi de circulatie internationala l-ar aduce, dupa opinia noastra, in apropierea unui binemeritat Premiu Nobel, ceea ce ar fi o mandrie nationala si o dovada ca literatura romana nu vine cu firimituri la masa marilor literaturi ale lumii.”

- Tudor Nedelcea, editor si istoric literar roman

Despre autor 

Nicolae Dabija este un poet, eseist si istoric literar din Republica Moldova. Autor a peste 80 de volume de poezii, eseuri si publicistica (unele traduse si publicate in SUA, Brazilia, Franta, Italia, Federatia Rusa s.a.). Revista americana de poezie Cold Mountain Review il numeste pe Nicolae Dabija unul dintre cei mai de seama poeti ai lumii. Laureat al Premiului pentru Poezie la Conferinta Tinerilor Scriitori din URSS (1975), Premiul National al Republicii Moldova (1988, 2011), Premiul „Mihai Eminescu” al Academiei Romane (1995), Marele Premiu al Festivalului International de Poezie de la Trieste, Italia (2014) s.a.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 408
Editura: Literatura și Arta
Apariția: 2017
ISBN: 978-9975-3200-2-3
Dimensiuni: 15,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

putine carti iti ramin intipărite pe o viața...
Acest roman este printre acele carti pe care le voi pastra in biblioteca personală, pentru a le putea darui da cindva copilului meu sa o citească...
E o mostenire care inlocuieste povestirile buneiilor si care ajuta la cunoasterea formulelor dragostei si ale vieții!
Profund impresionata!
Evaluarea
Parerea lui Tatiana / (Plasată la data 01.04.2019)

Bestseller.md îți mai recomandă: