Teatru - Antologie

Teatru - Antologie
199,00 MDL (49,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

„Despre Constantin Cheianu se pot spune multe: e dramaturg şi prozator, critic de teatru şi publicist, jurnalist TV şi animator al vieţii culturale. Este activ implicat în actualitatea politică şi socială: vorbeşte, comentează, ia atitudini, nu refuză nicio provocare din care ar putea extrage o sugestie utilă pentru vreun text sau o piesă de teatru, absoarbe cotidianul prin toţi porii lui.

O fire proteică, dilematică, neliniştită, nu tocmai pe placul conaţionalilor noştri inerţi, un intelectual deschis către înnoirile pe care le aduc vremurile tot mai nerăbdătoare cu Basarabia, cea atât de împotmolită în statutul ei de etern no man’s land, de răscruce buimacă a Estului cu Vestul. Mai pe scurt: un interlocutor de calitate, un coleg ce preţuieşte deliciile conversaţiei şi traficul de idei, pentru că nu se ştie niciodată cum pot rodi ele într-o minte ascuţită.” -- Vitalie Ciobanut

 

Despre AutorConstantin Cheianu
(născut în 1959), dramaturg, prozator, publicist. După absolvirea Facultăţii de Litere a Universităţii de Stat din Chişinău (1982), devine redactor la „Literatura şi Arta", unde debutează cu nuvela Rouă tânără. Co-fondator, împreună cu regizorul Alexandru Vasilache, a Teatrului de Buzunar (1993).

Prima piesă originală a autorului, Plasatoarele, este premiată de Minsiterul Culturii din Republica Moldova, spectacolul cucerind Marele Premiul al Festivalului Naţional de Dramatrugie (1998). În 1999 apare la editura Cartier prima parte - Totul despre mine! (Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din Moldova) - a ceea ce avea să devină, zece ani mai târziu, dilogia autobiografică Sex & Perestroika.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 540
Editura: Cartier
Apariția: 2015
ISBN: 978-9975-86-008-6
Dimensiuni: 13 x 19 cm
Greutatea: 0.5200

Pareri