Te Port în Gând

Te Port în Gând
166,00 MDL (41,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In Te port in gind (2007), o selectie a celor mai frumoase povestiri din Aisha si Fluierarul, Ahdaf Soueif surprinde, cu o sensibilitate si o profunzime vibrind de accente lirice, momente din viata femeilor care au avut curajul sa treaca granitele culturale ce despart Orientul de Occident.

Aflate in pragul tineretii sau al maturitatii, eroinele povestirilor lui Ahdaf Soueif sint legate intre ele prin dificultatile pe care le intimpina in incercarea de a concilia doua lumi, doua mentalitati, doua moduri de a simti si de a iubi total diferite.

Prinse in virtejul confruntarilor dintre cunoscut si necunoscut, modernitate si traditie, dintre visele adolescentine de libertate si sentimentele de datorie filiala, personajele sale isi construiesc din amintirile locurilor, chipurilor si momentelor dragi un paradis unic, imaginar, in care se simt cu adevarat acasa. Diversitatea perspectivelor, salturile temporale, exotismul atmosferei, explorarea aspectelor culturale si politice ale lumii arabe fac din aceste povestiri o lectura de neuitat.

 

Despre Autor

Scriitoare de origine egipteana, Ahdaf Soueif s-a nascut in 1950, la Cairo, dar si-a petrecut copilaria in Anglia, unde mama ei se pregatea pentru doctorat. A studiat in Anglia si Egipt, manifestind intotdeauna o fascinatie aparte pentru literatura. In 1973 a obtinut masterul in literatura engleza la Universitatea din Cairo, apoi doctoratul in lingvistica la Universitatea Lancaster.

A predat la Universitatile Cairo si King Seoud. Desi genul ce a impus-o ca scriitoare a fost proza scurta, in care a dovedit ca exceleaza atit prin Aisha (1983), cartea sa de debut, nominalizata la Guardian Fiction Prize, cit si prinFluierarul (1996), Ahdaf Soueif si-a reconfirmat talentul si valoarea prin romane ca In the Eye of the Sun (1992) sauThe Map of Love (Harta iubirii, 1999), nominalizat la Man Booker Prize.

De asemenea, a scris eseuri si articole pentru numeroase reviste si ziare, precum Sunday Telegraph, Times Literary Supplement, Washington Post.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 256
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2008
ISBN: 978-973-46-0977-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri