Te blestem să te îndrăgostești de mine!

Te blestem să te îndrăgostești de mine!
129,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 266 persoane au cumpărat acest produs.

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Pentru comenzi în România accesați www.bestseller.ro!

Cartea iubirilor imposibile

— Mă iubești? mă întreabă ea sub clar de lună.
— Da.
— Mult de tot?
— Mult de tot.
— Și ai putea face totul pentru mine?
— Aș putea, afirm cu încredere.
— Dacă mă iubești mult de tot și zici că ai putea face totul pentru mine, atunci, te rog, să nu mă mai iubești.

Recenzie


Te blestem să te îndrăgostești de mine însumează toate poveștile de dragoste imposibile. Oana Nour este o tânără care refuză, inițial, să fie fermecătoare, deoarece vrea ca nimeni să nu se îndrăgostească de ea. Dură, rece, imposibil de înțeles, Oana reușește să îl facă pe El să o iubească mai mult decât orice, deși l-a avertizat să nu o facă. Să nu cadă în capcana dragostei, deoarece ea nu poate iubi pe nimeni. Și totuși..

Cred că fiecare femeie se identifică, la un moment dat, cu Oana Nour. Autorul a reușit să traseze trăsăturile personajului feminin asemenea unei zeități, în ochii persoanei iubite, fapt ce subliniază ideea că frumusețea este relativă și e diferită în ochii fiecăruia.

Te blestem să te îndrăgostești de mine este un roman sublim, care, prin simpla narare a unei povești de dragoste (im)posibile, reliefează faptul că iubirea este o ciumă de care nu se moare, dar nici nu se trăiește. Nicolae Dabija este unul dintre puținii autori contemporani cărora nu le este teamă să abordeze subiecte dificile și sensibile, lucru care îl obligă pe cititor să se îndrăgostească iremediabil de scriitura sa.

Te blestem să te îndrăgostești de mine încapsulează povestea de iubire a cuplului primordial din Basarabia, poveste care este un soi de ac de siguranță, pilon de sprijin pentru ceea ce numim astăzi n-a fost să fie. Un adevărat poem epic, opera lui Dabija dobândește, pe parcurs, un lirism extraordinar, în care visezi, te pierzi și, într-un final, te regăsești. Exact ca-n viață.

— Arianna Suduc, BookNation

 

Despre Autor


 

Nicolae Dabija este un poet, eseist și istoric literar din Republica Moldova. Autor a peste 80 de volume de poezii, eseuri și publicistică (unele traduse şi publicate în SUA, Brazilia, Franța, Italia, Rusia ș.a.).

Revista americană de poezie Cold Mountain Review îl numește pe Nicolae Dabija unul dintre cei mai de seamă poeți ai lumii.

Laureat al Premiului pentru Poezie la Conferința Tinerilor Scriitori din URSS (1975), Premiul Național al Republicii Moldova (1988, 2011), Premiul „Mihai Eminescu” al Academiei Române (1995), Marele Premiu al Festivalului Internațional de Poezie de la Trieste, Italia (2014) ș.a. 

  

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 432
BRAND: Literatura și Arta
Apariția: 2017
ISBN: 9789975301473
Dimensiuni: 21 x 15 cm

Pareri

Părerile Clienților 3 item(s)

Fascinant, dar cutremurator până la ultima pagină
O carte a iubirilor imposibile - astfel este clasificata cartea "Te blestem sa te indragostesti de mine " de catre Nicolae Dabija. Fascinant, dar cutremurator până la ultima pagină, ultimul cuvant; o carte de iubire, de iertare, de durere, de Dumnezeu. Religioasa continuitate a evenimentelor descrise reda astfel puterea sufletului si a mintii de a crede , de a ierta si de a indura greutatile vietii, in special a iubirii. Oana Nour si Vlaicu intruchipeaza un model al iubirii imposibile
Evaluarea
Parerea lui Vlada Veisa / (Plasată la data 18.01.2020)
Cartea care îţi pătrunde în suflet!
"Te blestem..." este cartea care îţi pătrunde în suflet, deoarece te regăseşti, cel puţin, într-o "iubire imposibilă". Am citit-o cu sufletul la gură, crezând că nu îmi va satisfece preferinţele literare, dar lecturând cu ceva timp în urma "Adam şi Eva" de Rebreanu, pot să afirm că nu m-a dezamăgit. RECOMAND să trăiţi dragostea aşa cum e ea!
Evaluarea
Parerea lui Alexandra Beşliu / (Plasată la data 18.01.2020)
O colecție de iubiri imposibile ❤️
Sunt cărți pe care le cauți, și sunt cărți care te găsesc. Aceasta intră la a doua categorie.
Romanul de față m-a găsit la timpul și la locul potrivit. O colecție de iubiri imposibile - iată ce cuprinde opera lui Nicolae Dabija. Cu toate acestea, prin atâtea istorii de dragoste, predomină una singură, frumoasă și...posibilă. O iubire care a învins și Timpul și Orgoliul și Imposibilul prin răbdare, speranță și voință.
Evaluarea
Parerea lui Natalia Russu / (Plasată la data 18.01.2020)