Tăpănuța Cea de Aur: Caiet de Familie

Tăpănuța Cea de Aur: Caiet de Familie

Preț de Listă: 84,00 MDL

Preț: 49,00 MDL

Economisești: 35,00 MDL (41%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cântece, jocuri, invocări, numărători, ghicitori, învăţăminte şi poezii pe motive folclorice, religioase, pentru copii – mai mititei şi mai măricei – pentru a creşte cuminţei şi mintioşei. Toate - cu melodii, într-o carte foarte frumos ilustrată şi în ţinută poligrafică superbă.

Cartea este stucturată în 14 capitole, care conțin cântece de leagăn, ghicitori, poezii pe motive folclorice și colinde. Cântecele sunt prezentate cu versuri și note muzicale.

”Muzica este remediul prin care sufletul meu tinde să se exprime în valențe artistice, cântecul fiindu-mi cea mai potrivită modalitate de expresie a eului meu - atât omenesc, cât și creativ. Iar cântecele, piesele, îndeosebi cele cu caracter religios, sunt, așa cred, oglinda în care se uită sufletul meu.” - Autorul

Recenzie

”Acestui volum îi poate fi atribuit calificativul de pionerat, deoarece pentru prima oară - cel puțin, la noi, - între copertele unei cărți au fost inserate cântece de leagăn, jocuri și alte formule de dădăcit și alintat copilul.

La apariția sa, a uimit și a bucurat atât specialiști în materie, cât și pe nespecialiști, prin îndrăzneala abordării  unui material străvechi, arhaic chiar, însă atât de interesant și atât de proaspăt, încât a fost recunoscut extrem de important și valoros și pentru actualele generații de părinți și copii, acest liant dumnezeiesc, prin care se menține însăși viața pe pământ.” - Maria Bieșu, președintă a Uniunii Muzicienilor, Artistă a Poporului, academician

Despre Autor

Nicolae Gribincea (n. 20 octombrie 1961, satul Mingir, Republica Moldova) este un folclorist român, membru al ansamblului etnofolcloric Tălăncuța.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Coperta: Copertă moale
Pagini: 294
Editura: Bons Offices
Apariția: 2007
ISBN: 978-9975-80-110-2
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.4440

Pareri