Tamara Buciuceanu. O Viață Închinată Scenei

Tamara Buciuceanu. O Viață Închinată Scenei
145,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

"Cu siguranţă că Tamara Buciuceanu-Botez, cea pe care o iubim cu toţii, pe care am aplaudat-o de atâtea ori, profesoara „Isoscel“ pentru generaţii de cinefili, eroina a zeci de piese unde inteligenţa, subtilitatea şi umorul smulg admiraţia unui popor întreg, este imaginea însăşi a firescului, a agerimii, a bunăcuviinţei aceluiaşi popor.

Pentru doamna Tamara, sigur este că viaţa i-a fost teatrul, iar teatrul i-a fost viaţa. Aşa cum poate i-a menit-o de mult, de mult de tot „îngerul vestitor“ de la Tighina." -- acad. Răzvan Theodorescu

Recenzii

Triunghiul isoscel are două laturi congruente şi unghiurile de la bază egale. Până aici totul e clar, precis şi limpede ca lumina zilei, dar ce ne facem cu profa de mate Isoscel din vestitul film „Liceenii”, difuzat masiv după ’90, iubit ori pastişat de nenumărate ori? Ea cum e? Ce gânduri o frământă? Ce carieră are în spate şi ce taină copleşitoare o face atât de iubită? La toate aceste întrebări, un pic prea subiective pentru a fi dezlegate, încearcă să răspundă cu mult curaj Bogdana Darie, lector universitar doctor la UNATC şi în acelaşi timp, actriţă colaboratoare a teatrului „Lucia Sturdza-Bulandra”.

Cu alte cuvinte, aveţi în faţă o biografie palpitantă scrisă în culise de un profesionist care se aventurează să urce şi pe scenă.

Plusuri: O biografie fidelă realităţii, foarte bine documentată, foarte bine structurată.  

Minusuri: O prezentare hiperbolizantă a vieţii actriţei, nu există accident, eroare, obstacol prea serios creionat, totul e o curgere continuă, deşi izbutită, de elogii.  

Recomandari: Pentru romantici, pentru bunici, pentru pitici, pentru UNATC-işti, pentru aspiranţii la statutul de actor, pentru fanii lui Isoscel, pentru împătimiţii genului biografic, pentru publicul serios care după ce râde, e interesat să afle povestea din spatele zâmbetului.  

-- Cristina Stancu, Bookblog.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 192
Editura: Litera
Apariția: 2013
ISBN: 978-606-686-083-3
Dimensiuni: 14 x 21 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri