Tainele cărții. Agendă de lectură, creație și atitudine

Tainele cărții. Agendă de lectură, creație și atitudine
26,00 MDL (5,83 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Pentru ca cititul cărţilor să devină o plăcere şi o necesitate, este important ca această acţiune să nu fie o obligaţie, ci să pornească dintr-un interes pe care i-l provoacă elevului învăţătorul.

Agenda de lectură, creaţie şi atitudine propune elevilor un instrument eficient de înregistrare a propriilor emoţii, trăiri faţă de cartea citită. Agenda este elaborată pe baza principiilor şi a teoriilor educaţiei literar-artistice care proiectează scopul de a forma elevul cititor ca subiect receptor, amplificator şi comunicant al fenomenelor, operelor şi creaţiilor literare, posesor valorizant al instrumentarului literar/estetic/lectoral, subiect al propriilor performanţe umaniste, culturale şi artistice.

Concepţia este ajustată la principiile de dezvoltare a atitudinii elevului faţă de opera literară: principiul de stimulare a interesului (operaţional, stimularea gîndirii creative şi a valorizării textului literar); principiul de actualizare a experienţei de viaţă şi estetice; principiul creativităţii (priorităţii receptorului de literatură şi artă, libertăţii imaginii artistice).

Este destinată elevilor claselor a IlI-a, a IV-a, a V-a, a Vl-a şi a VH-a.

Mariana MARIN, doctor în pedagogie

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 88
Editura: Cartier
Apariția: 2010
ISBN: 978-9975-79-540-1
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.1100

Pareri