Taina cea Mare

Taina cea Mare
110,00 MDL (25,82 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Taina cea mare, care a aparut in versiunea originala in primavara anului trecut, s-a bucurat nu numai de aprecierea inalta a criticilor, ci si de dragostea generoasa a cititorilor, o combinatie mai putin intalnita.

Volumul a fost imediat tradus in engleza, franceza, germana si spaniola si este alcatuit din cinci poeme scurte, urmate de 45 de poeme haiku, toate esente admirabile ale simplitatii si, in acelasi timp, complexitatii marelui poet suedez.

In Taina cea mare, Transtromer isi reduce la maximum mijloacele de exprimare, fara ca prin aceasta sa devina un poet ermetic si de neinteles. Transtromer a fost dintotdeauna un scriitor existential si moartea a fost dintotdeauna prezenta in poezia sa. Niciodata insa asa de insistent ca acum. Banuiesti o mare oboseala in aceasta carte, simti ca incepe sa fie tarziu, in viata si pe pamant. Dar chiar si atunci cand poetul scrie despre moarte, poezia lui e purtatoare de speranta si lumina. Taina cea mare si minunea vietii dainuie la nesfarsit.

Taina cea mare, o carte de strafulgerari lirice: cinci poeme scurte urmate de cateve zeci de haiku-uri. Acelasi limbaj epurat pana la transparenta din alte poeme ale lui Tomas Transtromer, acum cu mici desene gratioase in aerul pur al marii poezii. O carte frumoasa si trista a unuia dintre cei mai mari poeti ai lumii de azi, recunoscut inca demult ca atare, prefigurand un dincolo care i se reveleaza numai lui.“ -- Nicolae Prelipceanu, 18 mai 2005, Romania libera

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 96
Editura: Polirom
Apariția: 2005
ISBN: 973-681-948-5
Dimensiuni: 19 x 20 cm
Greutatea: 0.1500

Pareri