Tăcere

Tăcere
213,00 MDL (49,86 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba japoneza de Florentina Toma.

Roman in curs de ecranizare in regia lui Martin Scorsese.

O carte despre credinta si indoiala, Tacere descrie persecutiile la care erau supusi crestinii in Japonia secolului al XVII-lea, in timpul shogunatului Tokugawa. Trimis sa verifice zvonurile despre apostazia mentorului sau, Cristovao Ferreira, unul dintre cei mai de seama membri ai misiunii iezuite din Japonia, preotul Sebastian Rodrigues descopera in aceasta tara mai multe comunitati clandestine de crestini.

e la suferintele credinciosilor sai doar printr-o tacere indiferenta. Vindut la rindul lui autoritatilor, supus la torturi cumplite si silit sa se dezica de credinta sa, Rodrigues are constiinta dureroasa a esecului, dar si revelatia faptului ca Dumnezeu este prezent intotdeauna, chiar si in tacere.

„O opera remarcabila: sumbra, delicata si uluitor de empatica.”-- John Updike
 
Tacere este o capodopera, o drama lucida si eleganta.” -- The New York Times Review of Books
 
„Cel mai bun roman al lui Endo... O carte splendida si tulburatoare, care i-a adus un prestigios premiu literar in Japonia si a fost tradusa in numeroase limbi.”--Times Literary Supplement
 
Tacere este unul dintre cele mai frumoase romane istorice scrise vreodata... Pur si simplu fara cusur.” -- The Washington Post

 

Despre Autor 

Shusaku Endo s-a nascut in 1923 la Tokio. Dupa ce si-a luat licenta in literatura franceza la Universitatea Keio, a studiat citiva ani la Londra. La intoarcerea in Japonia a debutat ca prozator cu Omul alb (1955), distins cu Premiul Akutagawa.

Doi ani mai tirziu i-a aparut romanul Marea si otrava, urmat, in 1959, de Un idiot minunat (Polirom, 2004), care-i aduce si faima de excelent scriitor satiric. Urmatorul roman, Tacere, publicat in 1966, este rasplatit cu elogiile criticii, Graham Greene declarindu-l pe Shusaku Endo unul dintre cei mai buni romancieri pe care i-a citit vreodata. In 1982 i se decerneaza Premiul Noma pentru Samuraiul (Polirom, 2006, 2014), iar in 1986 apare romanul Scandalul (Polirom, 2009).

Shusaku Endo este, de asemenea, autorul mai multor volume de eseuri si de povestiri. Cartile sale, traduse in numeroase limbi, i-au adus recunoasterea internationala si au fost distinse cu cele mai importante premii literare japoneze: Premiul Akutagawa, Premiul Cultural Mainichi, Premiul Shincho, Premiul Tanizaki. A incetat din viata in anul 1996.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2014
ISBN: 978-973-46-4530-5
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri