Tabăra

Tabăra
151,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Recompensată cu Medalia Newbery şi cu National Book Award for Young People’s Literature, cartea lui Louis Sachar e o poveste despre destin care ridică o întrebare esenţială: în ce măsură îţi faci singur norocul?

În urma unei neînţelegeri, Stanley Yelnats e trimis în tabăra de corecţie Lacul Verde. Băieţii obraznici care ajung acolo trebuie să sape zi de zi câte o groapă – pentru a-şi modela caracterul, aşa le spune directorul taberei. Pe măsură ce lacul secat e împânzit de gropi, Stanley află tot felul de lucruri despre el însuşi, despre adevărata menire a taberei şi despre motivul pentru care a ajuns acolo. 

„Tabăra” este un roman plin de aventuri, dar diferit de tot ce am citit până acum în materie de cărți pentru copii. Cartea este premiată cu medalia Newbery și pe bună dreptate, fiind o carte originală și foarte captivantă.

Stanley Yelnats este acuzat pe nedrept că ar fi furat o pereche de adidași, și nu orice pereche, ci una ce urma să fie vândută de către o vedetă a sportului  în scopuri caritabile. Acesta este motivul pentru care Stanley este trimis într-un loc special, o tabără disciplinară unde se presupune că se construiesc caractere puternice. În fiecare zi, copiii din tabără sunt obligați să sape niște găuri imense, dispunând de puțină apă, fiind expuși soarelui puternic și șopârlelor veninoase. Directoarea înspăimântătoare a taberei insistă ca orice ar fi găsit în timpul săpăturilor să-i fie adus, dar Stanley află destul de repede că nu orice o interesează pe această femeie. Stanley crede că toate necazurile lui și ale familiei lui se petrec din cauza bunicului lui care a furat un porc de la o bătrână țigancă.

Într-un final, Stanley află motivul real pentru care sapă în fiecare zi gropi împreună cu ceilalții băieți, dezleagă blestemul țigăncii și ne arată că băieții despre care se crede că fac fapte rele, nu sunt chiar atât de răi, fiind și ei oameni la rândul lor. -- Gabriela Macsim

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Holes
Grupa de Vârstă: 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 284
Editura: Arthur
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-606-8620-42-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2300

Pareri