Supravieţuitorii. Mărturii din Temniţele Comuniste ale României [Carte Electronică]

Supravieţuitorii. Mărturii din Temniţele Comuniste ale României [Carte Electronică]

Preț de Listă: 161,99 MDL (40,50 RON)

Preț: 81,00 MDL (20,25 RON)

Economisești: 80,99 MDL (20,25 RON) (49%)

Downloadează Gratuit un Fragment!
Ediție Prin (PDF)

Preț de Listă: 161,99 MDL (40,50 RON)

Preț: 81,00 MDL (20,25 RON)

Economisești: 80,99 MDL (20,25 RON) (49%)

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

Descriere

Pretutindeni şi oricând, viaţa este o bursă a binelui şi răului, a luminii şi întunericului, a adevărului şi minciunii. România comunistă, cu lagărele ei de la Piteşti, Gherla, Periprava sau Aiud, a fost un loc unde infernul a avut regizori exersaţi în arta de-a face rău. Unii dintre ei au fost sadici, alţii doar brutali. Unii au trăit în voluptatea supliciului, alţii s-au mulţumit să execute ordine criminale.

Au existat însă, în acest spaţiu al ororii, şi oameni pe care nu i-a putut îndoi nimeni. Oameni care au supravieţuit prin rugăciune, credinţă şi speranţă. Oameni care n-au fost dispuşi să accepte traficul de conştiinţe şi nici să-şi negocieze demnitatea.

Douăzeci dintre ei au acceptat să vorbească tocmai în anul în care se împlineşte o jumătate de secol de la decretul de eliberare în masă a deţinuţilor politici.

Interviurile realizate de Anca Ştef, dublate de fotografiile lui Raul Ştef, pun în lumină un snop de trestii gânditoare pe care soarta le-a silit să-şi petreacă o perioadă de timp în fiare şi printre fiare. Lucrurile pe care le istorisesc aceşti oameni aici, în Supravieţuitorii. Mărturii din temniţele comuniste ale României, sunt lucruri pe care n-au îndrăznit până acum să le povestească nici măcar propriilor familii.

Dacă s-au hotărât totuşi să vorbească în acest ultim ceas au făcut-o, fireşte, ca să nu uităm.

 

Despre Autor


 

RAUL ŞTEF (n. 18 iunie 1982, Cluj-Napoca) este dublu licenţiat, în jurnalism (2005) şi sociologie (2009), al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Deţine un master în managementul conflictelor (Cluj-Napoca) şi un altul în fotojurnalism şi fotografie documentară (Londra).

În anul 2010 este bursier al Institutului Cultural Român din Londra, în cadrul programului de rezidenţă Attic Arts, finalizat cu expoziţia De la Est la Vest: un portret al diasporei româneşti. Între 2004 şi 2007 este fotoreporter la publicaţiile Clujeanul şi Ziarul Clujeanului. Din 2004 până în prezent lucrează pentru agenţia de presă Mediafax Foto. În perioada 2007–2012 este fotoreporter corespondent al agenţiei de presă Intact Images. Are fotografii publicate în presa naţională şi internaţională.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
BRAND: Humanitas
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-973-50-4817-4
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android
Pagini Ediție Print: 312

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: