Superprognoze. Arta și știința predicției

Superprognoze. Arta și știința predicției
230,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

    Cu totii am avea de castigat daca am putea vedea in viitor, fie ca este vorba de bursa, de politica, de lansarea unor produse sau, pur si simplu, de planificarea unui meniu saptamanal. Din pacate, suntem, in general, niste prognosticieni care lasa mult de dorit.

    Philip Tetlock si-a dedicat 10 ani incercarii de a intelege motivele pentru care, totusi, unii dintre noi au o putere reala de predictie. Ce ii face pe acestia sa fie buni prognosticieni? Poate fi acest talent invatat? Tetlock si Gardner ne arata cum sa invatam de la acest grup de elita. Impletind povesti despre predictii de succes (capturarea lui Osama bin Laden) sau esuate (Golful Porcilor) cu interviuri luate unor personalitati de rang inalt, de la David Petraeus la Robert Rubin, cei doi autori demonstreaza ca, pentru o prognoza buna, nu ai nevoie de computere puternice sau de metode secrete. Trebuie doar sa stii sa aduni dovezi din diverse surse, sa gandesti probabilistic, sa lucrezi in echipa, sa tii socoteala si sa fii dispus sa-ti admiti greselile si sa schimbi macazul.
  „Superprognoze” ofera prima modalitate eficienta de imbunatatire a abilitatii noastre de prezicere a viitorului – fie ca e vorba de afaceri, finante, politica sau de preocupari cotidiene – devenind, prin aceasta, o lucrare moderna de referinta.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 349
Editura: Litera
Apariția: 2016
ISBN: 978-606-33-0761-4
Dimensiuni: 200x140
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: