Suferinţele tânărului Werther (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Suferinţele tânărului Werther (Top 10+) [Carte de Buzunar]
110,00 MDL (22,11 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Suferinţele tânărului Werther este un roman epistolar şi, totodată, una dintre operele de referință a acestei specii foarte la modă în secolul al XVIII-lea. Astfel, perspectiva asupra întâmplărilor se conturează exclusiv prin corespondenţa dintre Werther şi Wilhelm. Werther pleacă într-o călătorie, prilej cu care îi povesteşte prietenului său – în scrisori vii şi detaliate ca un jurnal – întâmplările sale.  În cele şapte luni de schimb epistolar, din mai până în decembrie 1771, cititorul urmărește de foarte aproape, din intimitatea cuvintelor personajului însuşi, transformarea extremă a sensibilităţii acestuia.
 
Cauza este iubirea pentru tânăra Lotte. Sentimentele care îi covârşesc puterea de a mai trăi şi piedica pe care o află în logodnicul de neînlăturat al Lottei îl conduc pe Werther la strania dorinţă de a-şi curma viaţa. Sinuciderea se produce pe fundalul versurilor lui Ossian. 
 
 
Recenzii
 
 
„O, ce fiinţă e şi omul că se poate plînge de el însuşi! Vreau în aceste clipe, iubite prietene, îţi făgăduiesc, vreau să mă îndrept, nu vreau să mai rumeg puţinul rău pe care destinul ni-l hărăzeşte, aşa cum am făcut pînă acum; vreau să mă bucur de clipa de faţă, şi tot ce e trecut să rămînă trecut. Desigur, tu ai dreptate, prietene; durerile oamenilor ar fi mai mici dacă ei – Dumnezeu ştie de ce sînt făcuţi astfel! – nu s-ar ocupa cu un atît de mare zel al închipuirii de amintirea relelor trecute şi ar îndura un prezent nepăsător.” -- Johann Wolfgang von Goethe

 
 
Despre Autor
 
Johann Wolfgang von Goethe s‑a nascut in 1749, la Frankfurt, mezin al unei familii in care tatal, Johann Caspar Goethe, este jurist pasionat de istorie naturala si de tablouri, iar mama, Catharina Elisabeth Textor, provine din nobilimea de roba. Isi incepe educatia umanista cu studii de greaca veche, latina, franceza si ebraica, completind-o cu sporturi din acele vremuri: dans, echitatie si scrima.
 
Acela care va deveni unul dintre cele mai cunoscute spirite universale se apropie de literatura inca din copilarie, gratie bibliotecii tatalui sau, insa alege sa faca studii de drept. Cu toate acestea, o potentiala cariera de avocat este lasata deoparte. A scris proza (Suferintele tinarului WertherAnii de ucenicie ai lui Wilhelm MeisterAfinitatile elective - Polirom, 2013; autobiografia Poezie si adevar), dramaturgie (Ifigenia in TauridaNausicaaTorquato TassoFaust I; Faust II) si poezie (Elegii romaneHermann si DorotheaDivanul occidental-oriental).
 
Pasionat de teoria artelor si de stiinte, indeosebi de optica, geologie si botanica, autor al unei corespondente bogate, Goethe reuneste in opera sa trasaturi ale miscarii Sturm und Drang (pe al carei teoretician, J.G. Herder, il intilneste in perioada studiilor de la Strasbourg) si ale clasicismului de la Weimar. Moare in 1832, la Weimar, la aproape o luna dupa ce incheie Faust II.
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Leiden des jungen Werther
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 200
Editura: Polirom
Apariția: August 2015
ISBN: 978-973-46-5568-7
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: