Studiul Politicilor Publice. Cicluri și Subsisteme ale Politicilor

Studiul Politicilor Publice. Cicluri și Subsisteme ale Politicilor
50,00 MDL
  • Cumpără 2 exemplare cu 45,00 MDL fiecare și economisește 10%

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

În cadrul studiilor privind procesul de elaborare a politicilor, la examinarea unor studii de caz concrete, mult prea des sunt aplicate presupuneri generale referitor la viaţa politică. În cartea Studiul politicilor publice autorii Michael Howlett şi M. Ramesh afirmă că o astfel de abordare nu ia în consideraţie, după cum ar trebui, multitudinea de studii empirice care dezvăluie un set de factori ce influenţează, în statele liberale şi democratice, modelele generale de elaborare a politicilor.

După ce descriu avantajele şi dezavantajele abordărilor existente, autorii prezintă o listă a publicaţiilor britanice, americane şi canadiene care au ca subiect principal participanţii la procesul de elaborare a politicilor, instituţiile implicate şi instrumentele folosite, şi deduc, în baza acestor publicaţii, elementele unei teorii inductive echilibrate privind procesul de elaborare a politicilor.

Despre Autori

Michael Howlett  predă ştiinţele politice la Universitatea Simon Fraser. El este, alături de M. Ramesh, coautorul cărţii Economia politică a Canadei: introducere (1992), precum şi coautorul cărţilor Statui provincial (1994), redactată în colaborare cu K. Brownsey, şi Enigmele puterii (1994), scrisă în colaborare cu D. Laycock.

M. Ramesh este, alături de Michael Howlett, coautorul cărţii Economia politică a Canadei: introducere (1992), predă politicile publice în calitate de lector superior la Universitatea din New England (Australia). El este şi profesor invitat şi şef al catedrei de politici publice al Facultăţii de ştiinţe politice al Universităţii din Ontario de Vest.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Epigraf
Apariția: 2004
ISBN: 9975-924-13-1
Dimensiuni: 16,5 x 24 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri