Studii Demografice

Mai multe poze

Studii Demografice

Preț de Listă: 210,00 MDL (52,50 RON)

Preț: 105,00 MDL (26,25 RON)

Economisești: 105,00 MDL (26,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Pentru a intelege bine caracteristicile demografice ale unei societati, trebuie sa cunoastem evolutia acesteia. Volumul cuprinde o serie de studii ce ofera date si repere utile celor interesati de dinamica populatiilor umane.

Pe linga probleme teoretice de interes general, sint prezentate momente din istoria demografiei, materiale care pot fi incadrate in domeniul istoriografiei istorice, precum si opiniile autorului cu privire la unele aspecte esentiale ale disciplinei si ale activitatii demografilor. O sectiune separata este dedicata unor fenomene si procese demografice recente, avind ca punct de referinta populatia Romaniei ultimelor decenii.
 
Cuprins: De la Malthus la Weber. Controlul nasterilor si rationalitatea societatilor moderne • „A doua tranzitie demografica” – o analiza critica a conceptului • Imbatrinirea demografica si unele efecte sociale ale acesteia • Starea demografica a Romaniei, in context european. Posibile politici demografice si consecintele lor • Asupra unor aspecte ale migratiei interne recente din Romania

Despre Autor

Traian Rotariu este seful catedrei de sociologie din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj, specialist in probleme de metodologia cercetarii sociologice, statistica sociala si demografie. Este coordonatorul seriei Studia Censualia Transsilvanica, in cadrul careia au aparut pina in prezent 15 volume cu date ale recensamintelor efectuate pe teritoriul transilvan intre 1850 si 1941.

Este directorul Centrului de Studiere a Populatiei, din cadrul universitatii clujene, calitate in care a initiat si conduce prima revista romaneasca cu caracter interdisciplinar dedicata problemelor populatiei (Romanian Journal of Population Studies), a carei aparitie dateaza din 2007.

La Editura Polirom a mai publicat: Ancheta sociologica si sondajul de opinie. Teorie si practica (coautor, impreuna cu Petru Ilut, 1997, 2006), Metode statistice aplicate in stiintele sociale (coord., 1999, 2006), Demografie si sociologia populatiei. Fenomene demografice (2003) si Demografie si sociologia populatiei. Structuri si procese demografice (2009).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 344
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1701-2
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5800

Pareri