Strategia cercetării. Treisprezece cursuri despre elementele științelor sociale

Strategia cercetării. Treisprezece cursuri despre elementele științelor sociale
154,00 MDL (38,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Cele treisprezece cursuri reunite in volum prezinta motivele, obiectivele studierii metodelor de cercetare din stiintele sociale, precum si etica cercetarii stiintifice.

Problemele dezbatute privesc rolul stiintelor sociale si mijloacele prin care acestea contribuie la cunoasterea umana in general. Autorul insista in mod special asupra necesitatii specificarii riguroase a subiectului de studiu, asupra semnificatiei cercetarii stiintifice, dar si a mijloacelor prin care se stabilesc concluziile, cu scopul de a influenta modul de gindire al cititorului in analizarea unor situatii sau probleme sociale intilnite.

Sint minutios prezentate rolul modelelor si principalele tehnici de proiectare a acestora, analiza modurilor de colectare, structurare si interpretare a datelor si a metodelor de generalizare a concluziilor.

Cuprins: Consideratii asupra domeniului si metodelor in stiintele sociale • Consideratii asupra stiintelor sociale: este posibila o stiinta a societatii umane? • Modelarea cauzala • Modelarea alegerilor sociale • Probleme legate de date: operationalizarea, observatiile, tehnicile de colectare • Teoria testarii • Arta cercetarii in stiintele sociale

Despre Autor

Ronald F. King (n. 1949, New York City) a fost profesor la Universitatile Cornell si Tulane, iar in prezent este profesor si seful Catedrei de stiinte politice la San Diego State University.

Domeniile sale principale de interes sint: metodologia cercetarii sociale, politicile publice si sistemul politic american. Ronald F. King a avut un rol hotaritor in infiintarea si dezvoltarea unuia dintre primele departamente de stiinte politice din Romania, cel de la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, in calitate de consultant al International Research and Exchanges Board (IREX), apoi ca bursier Fulbright.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Polirom
Apariția: 2005
ISBN: 973-681-900-0
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri