Strămoșii Noștri pentru Mari și Mici. Vol.1. Dacii și Burebista

Mai multe poze

Strămoșii Noștri pentru Mari și Mici. Vol.1. Dacii și Burebista
25,00 MDL (5,87 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Trei copii năstruşnici vizitându-i pe străbunei au descoperit întâmplător o carte magică.

Cartea îi duce pe copii în trecut, unde ei îi cunosc pe Burebista, Deceneu şi un băiat - Dacibalus. Puştii fac cunoştinţă cu obiceiurile şi tradiţiile dacilor, participă în vânătoarea de mistreţi şi sunt martorii unei lupte a dacilor cu duşmanii nepoftiţi. La aceste peripeţii li se adaugă şi un şoricuţ isteţ, care devine şi el un erou al povestirii.

La sfărşitul călătoriei eroii puternic impresionaţi revin în prezent, iar cartea le promite în curând o nouă peripeţie.

Această carte este dedicată tuturor copiilor care îşi doresc să cunoască ceva nou sau, mai bine-zis, ceva foarte de demult - despre viaţa şi meritele de neuitat ale neamului nostru.

Este o carte artistică în care istoria şi legendele nemuritoare ale strămoşilor noştri s-au intersectat cu umorul, buna dispoziţie şi năstruşniciile eroilor, care au pătruns, într-un mod miraculos, în trecut şi sunt întotdeauna de nelipsit când e vorba de peripeţii.

Burebista, primul rege al statului dac, a urcat pe tron în jurul anului 82 î.Hr. și a domnit până în anul 44 î.Hr.

”...după indieni, neamul tracilor este cel mai mare dintre toate popoarele lumii. Dacă ar avea o singură conducere şi ar fi uniţi în cuget, ei ar fi, după părerea mea, de neînfrânt şi, de departe, cei mai puternici dintre toate semeţiile Pământului Tracii poartă multe nume, fiecare după ținutul în care locuiesc, dar toii au, în toate, obiceiuri asemănătoare. "-- Marele filosof grec Herodot  

 

Despre Autoare

Olga Varticovschi este absolventă a Colegiului Naţional de Comerţ din Moldova, specialitatea Comerţ, Turism, Servicii hoteliere.
Absolventă a Academiei de Studii Economice din Moldova, licenţiată în economie, specializată în domeniul managementului;
Absolventă a Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creanga” din mun. Chişinău, licenţiată în ştiinţe ale educaţiei, specializată în domeniul istoriei.

Lucrări apărute sub pseudonimul Olga Trandafir:
2008 – Cartea visurilor mele;
2009 – Colorăm şi învăţăm PRIMĂVARA;
2009 – CARTE – CADOU Pentru băieţi cavaleri şi fetiţe domniţe;
2010 –   Donează aproape cinci mii de cărţi cu poveşti din titlurile enumărate mai sus în cadrul campaniei "Dăruieşte o poveste".

Lucrări apărute sub numele propriu Olga Varticovschi:
2013 – Primul volum din seria „Strămoşii noştri pentru mari şi mici” întitulat Dacii şi Burebista;
2013 –  Lucrarea istorico-ştiinţifică-biografică intitulată Istoria neamului basarabean în secolul XX, reflectată prin destinul a trei generaţii ale familiei Berezovschi;
2014 – Următorul volum din seria „Strămoşii noştri pentru mari şi mici” întitulat Ştefan cel Mare.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 16
Editura: Pontos
Apariția: 2013
ISBN: 978-9975-51-264-0
Dimensiuni: 20,6 x 29,1 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri