Strălucirea lunii. Adierea vântului. Legendele clanului Otori. Cartea a III-a

Strălucirea lunii. Adierea vântului. Legendele clanului Otori. Cartea a III-a

Preț de Listă: 264,00 MDL (66,00 RON)

Preț: 132,00 MDL (33,00 RON)

Economisești: 132,00 MDL (33,00 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Evocare cuceritoare și obsedantă a unui loc și a unei perioade mitice, cea de a treia carte a Legendelor clanului Otori ne poartă încă o dată în Japonia medievală creată de Lian Hearn, un tărâm cu ritualuri și coduri riguroase, cu o frumusețe sălbatică și aparențe înșelătoare. Otori Takeo și Shirakawa Kaede sunt acum soț și soție, și mai hotărâți ca niciodată să-și consolideze domeniile. Totuși, căsătoria lor pripită îl înfurie pe Arai Daiich și aduce o insultă gravă seniorului Fujiwara.

Cartea urmărește destinul celor doi tineri care luptă să le fie recunoscute drepturile dobândite prin naștere și să aducă liniștea între granițele țării. Pentru aceasta, Takeo trebuie să ducă la îndeplinire profeția sfintei, care sună astfel: "Pământurile tale se vor întinde de la mare la mare, dar pacea va veni cu prețul vărsării de sânge. Cinci bătălii îți vor aduce pacea, patru de câștigat și una de pierdut."  

Tulburatoare continuare a volumelor Să nu trezești podeaua-privighetoare și Sub cerul liber, având drept pernă iarba, Strălucirea lunii, adierea vântului ne dezvăluie complexitatea legăturilor existente, încă de la naștere, între personajele romanului, oferindu-ne posibilitatea de a arunca o privire și dincolo de Cele Trei Țări, într-o perioadă în care influențe exterioare încep să se infiltreze în acest ținut izolat

"O captivantă saga fantasy cu reale calități literare."-- The Age
 
"Scrisă cu un tușeu delicat ca o briză de vară."-- The Australian Women’s Weekly
 
"În pofida localizării ei cvasinipone, povestea prezintă multe elemente medievale europene, printre care o sabie specială ce amintește de Excalibur a lui Arthur și o tânără frumoasă răpită de un nobil sadic a cărui dragoste a disprețuit-o. [...] O veritabilă epopee, cu personaje numeroase, plină de elemente mitice care amintesc atât de Shogun, cât și de Războiul stelelor."-- New York Times

 

Despre Autor


 

Lian Hearn (pseudonimul literar al lui Gillian Rubinstein) s-a născut în 1942 în Anglia. A studiat limbile moderne la Universitatea Oxford și a lucrat ca redactor și critic de film la Londra, înainte de a se stabili în Australia, în 1973. Este autoarea a opt piese de teatru, numeroase povestiri, articole și peste treizeci de cărți, multe dintre ele pentru copii.

Interesul de o viață pentru spațiul nipon a determinat-o să studieze limba japoneză, să întreprindă mai multe călătorii în Japonia și a culminat cu scrierea ciclului de romane fantasy Legendele clanului Otori, publicat cu mare succes în 36 de țări.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Tales of the Otori: Brilliance of the Moon
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 352
Editura: Leda
Apariția: Februarie 2010
ISBN: 978-973-102-262-8
Dimensiuni: 15 x 23 cm
Greutatea: 0.6200

Pareri