Străin în Căsnicie

Mai multe poze

Străin în Căsnicie
220,00 MDL (51,50 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din limba franceza si note de Madalin Rosioru.
 
O monografie a cuplului in scurtmetraje pline de umor si compasiune.
 
Având drept fundal Bosnia-Herțegovina anilor ’70, înainte de destrămarea Iugoslaviei, spațiu în care domnește influența partidului, poveștirile lui Emir Kusturica descriu viață a trei tineri, Drăgan, Aleksa și Kosta. Inspirându-se din realul mărunt, Străin în căsnicie este o colecție de istorii cu teme dintre cele mai obișnuite: povești de familie, în care părinții și copiii intră inevitabil în conflict, povești de dragoste, uneori imposibile, povești în care ținerii se maturizează și încearcă să depășească granițele lumii „de acasa”.
 
De la iubirea adolescentină la cea matură, care conduce spre mariaj, cu dramele și neînțelegerile lui, monografia cuplului se consumă în scurtmetraje pline de umor și de compasiune, iar spectatorii lui Kusturica-regizorul vor recunoaște detalii în care fantezia și întunericul coexistă, într-un decor inspirat din realismul magic. 

În poveștile lui Emir Kusturica, părinții și copiii se înfrunta, se protejează, se iubesc, idealurile unora se confruntă cu himerele celorlalți. Impregnată de amintirile autorului, profund marcată de evenimentele din țara lui, fauna din Străin în căsnicie lasă să se întrevadă personaje viu colorate, când tragice, când burlești, în scene în care realul „pur și dur” se regăsește la graniță dintre fantastic și vis.
 
 
Recenzii
 
„În textele lui, Emir Kusturica inventariază clipe de iubire și de nebunie, de disperare și violență în Sarajevo, Belgrad sau în sate din fosta Iugoslavie, de parcă ar dori să salveze, înainte ca Europa să fie nivelată, puțin din sufletul slav, căruia îi este portdrapel fervent. Găsești aici scatoalce, chercheliri, hlizit de voie, muzici cu aer cunoscut prin care paginile căpăta substrat vizual.” -- BibliObs
 
 
Despre Autor
 
Emir Kusturica s-a nascut in 1954 la Sarajevo, unde si-a petrecut copilaria si adolescenta. In 1978 a absolvit Academia de Arte Dramatice din Praga (celebra FAMU) si a devenit in scurt timp unul dintre cei mai apreciati regizori sirbi.
 
Este cunoscut publicului datorita filmelor sale:Ce mai stii de Dolly Bell? (1981), Tata in calatorie de afaceri (1985), Vremea tiganilor (1988), Arizona Dream (1993), Underground (1995),Pisica alba, pisica neagra (1998), Viata e un miracol (2004), Promisiunea (2007). A fost premiat cu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Venetia si de doua ori cu Palm d’Or la Festivalul de Film de la Cannes.
 
De asemenea, din 1999, de la lansarea albumului muzical Unza Unza Time, face turnee internationale impreuna cu trupa sa, The No Smoking Orchestra. Cartea de memorii Unde sint eu in toata povestea asta?(Polirom, 2015) a reprezentat debutul lui editorial.
 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Étranger dans le mariage
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 272
Editura: Polirom
Apariția: Septembrie 2015
ISBN: 978-973-46-5510-6
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri