Strada Zahărului.Vol. 3. Trilogia Cairoului

Mai multe poze

Strada Zahărului.Vol. 3. Trilogia Cairoului
237,00 MDL (58,80 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Departe de calmul partii mediane a trilogiei, in cel de‑al treilea volum, intitulat Strada Zaharului, anii ’30 si anii celui de‑al Doilea Razboi Mondial aduc schimbari esentiale.

Lumea veche isi pierde vigoarea, se scufunda lent, certitudinile ei se clatina, iar amintirile personajelor – chei de acces spre trecut – devin permanente prilejuri de nostalgie si tristete. Falia dintre generatii se adinceste, mai ales pentru ca tinerii isi fixeaza singuri drumul; parintii nu‑si mai pot proteja decit prea putin copiii, care decid sa intre in politica, aderind la organizatii politice adversare, neagreate de guvern, sau pur si simplu alegind sa fie favoriti ai unor persoane influente. In ultimul volum al trilogiei revenirea in forta a politicului se impleteste cu pier­derea definitiva – moartea – si cu noi reconfigurari ale vietii.

De aici inflacarare, motivatie, inaltari si prabusiri, toate pe un fundal in care ravasirea capata amploare.

Despre Autor

Naghib Mahfuz (1911-2006) s-a nascut in Cairo. Si-a propus o serie vasta de romane care sa acopere toata istoria Egiptului, insa schimbarile dramatice de pe scena politica egipteana l-au facut sa se concentreze asupra tematicii sociale, prezentata intr-un stil realist in Trilogia Cairoului, Baietii de pe strada noastra (1959) sau Palavrageala pe Nil (1966). In anii ’60-’70, a inceput sa experimenteze cu formule literare mai flexibile, in care realismul se imbina cu alegoria si simbolul, pentru a incarca fictiunea cu subtile accente satirice, in romane ca Miramar (1967)

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 448
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-1961-0
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri