Știința Politică. Probleme, Concepte, Teorii

Știința Politică. Probleme, Concepte, Teorii
265,00 MDL (66,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Notiuni precum democratie, totalitarism, reprezentare politica, sistem electoral, partid, grup de presiune, tehnocratie, revolutie au devenit uzuale in limbajul cotidian.

Dra cum sint definite si asimilate realitatile pe care le desemneaza? Cum pot fi detectate problemele legate de evolutia spatiului politic si ce consecinte comporta transformarile sistemelor politice? Care sint provocarile pe care societatea contemporana le pune in fata democratiei? Cum poate fi apreciata dinamica interactiunilor dintre guvern si parlament si ce relatii se stabilesc intre politicieni si tehnocrati?

Lucrarea politologului Domenico Fisichella ofera un raspuns argumentat acestor intrebari, evidentiind problemele reale ale experientei politice si sociale contemporane, pe care le inscrie in cadrul teoretic al celor mai semnificative directii analitice si al celor mai relevante investigatii intreprinse in ultima vreme de politologia italiana si internationala.

Cuprins: Conceptul de stiinta • Conceptul de politica • Sistemul politic si procesul politic • Sistemul politic si sistemul socioeconomic • Unitatile sistemului politic • Sistemele de partide si sistemele electorale • Institutia reprezentativa, guvernul, birocratia • Regimurile timpului nostru

Despre Autor

Domenico Fisichella (n. 1935), personalitate proeminenta a scenei politice italiene, este politolog si profesor titular la Universitatea din Florenta si Universitatea ?La Sapienza? din Roma, membru al Consiliului Stiintific al Institutului Enciclopedic Italian. A publicat numeroase studii si volume traduse in mai multe limbi si a fost, vreme de aproape treizeci de ani, editorialist al unor importante cotidiene din peninsula.

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 408
Editura: Polirom
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-46-0107-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri