Sticletele (Clasici Contemporani)

Sticletele (Clasici Contemporani)
313,00 MDL (73,46 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Theo Decker, un adolescent de treisprezece ani din New York, supraviețuiește ca prin minune unei explozii care îi omoară mama într-un muzeu de artă și intră fără voia lui în posesia unui mic tablou fascinant, preferatul mamei sale. Ani de zile mai târziu, după o copilărie aventuroasă, Theo lucrează într-un magazin de antichități, iar tabloul ascuns cu grijă ani de zile devine pe neașteptate poarta de acces către lumea subterană a traficului cu opere de artă.

O poveste plină de suspans, meșteșugită meticulos, asemenea unui tablou flamand, despre iubire și artă, despre pierdere și obsesie, despre supraviețuire și modelarea propriului destin, toate supuse întorsăturilor imprevizibile și nemiloase ale sorții. 

 

Recenzii


 

„Un triumf. Donna Tartt ne oferă o operă de ficțiune excepțională.“ -- Stephen King

„Un roman dickensian superb, seducător, care te ține cu sufletul la gură fără să-și piardă nici o clipă energia narativă." -- New York Times

„O carte despre artă în toate formele sale.“-- Vanity Fair

„O elegantă și îndelung așteptată meditație asupra dragostei și a forței pătrunzătoare a artei... Elocventă și convingătoare... “ -- Kirkus Reviews

 
 
Despre Autor
 
 

Donna Tartt s-a nascut in 1963 in Greenwood, Mississippi. A studiat la University of Mississippi si la Bennington College, unde il cunoaste pe Bret Easton Ellis. El o va ajuta sa debuteze in 1992 cu romanul Istoria secreta, care inregistreaza un succes fara precedent: primul tiraj se epuizeaza imediat, romanul ramine pe lista bestsellerurilor timp de treisprezece saptamini si este tradus in peste douazeci si cinci de limbi.

In 2002 ii apare al doilea roman, Micul prieten, care se bucura, la rindul lui, de o primire calda din partea publicului si a criticilor. Pe linga aceste doua romane, prozatoarea americana a publicat mai multe povestiri si eseuri, iar in prezent lucreaza la un al treilea roman.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 1120
Editura: Litera
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-606-741-532-2
Dimensiuni: 10,7 x 17,7 cm
Greutatea: 1.1500

Pareri