Steaua fără... Mihail Sebastian (Conține CD)

Mai multe poze

Steaua fără... Mihail Sebastian (Conține CD)
135,00 MDL (31,60 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Steaua fara... Mihail Sebastian este, dintre textele dramatice ale lui Dumitru Crudu pe care le cunosc pina acum, cel mai complex, mai dramatic si mai realizat in profunzime. Contine atita substanta umana, atita adevar istoric, e de o multitudine de sensuri si simboluri social-culturale ale istoriei romanesti recente, incit la un moment dat ai impresia ca a adunat in paginile lui, ca intr-o oglinda magica, tot ceea ce i s-a intimplat spiritualitatii romanesti pe parcursul intregului secol XX, sumbru si tragic.

Pe de alta parte, Steaua... este o sinteza dintre cele mai inspirate si reusite, daca nu chiar cea mai semnificativa, din tot ce a realizat postmodernismul romanesc in materie de valoare literara pina la ora actuala. In opinia mea, un asemenea lucru il putea face doar un scriitor din noua generatie, neimpovarat de tare si complexe de tot felul.“-- Vladimir Besleaga

Recenzii

”Steaua fara… Mihail Sebastian este o piesa care subliniaza unele asemanari dintre viata culturala din Basarabia si cea din Romania: polemica intre traditionalisti si postmodernisti de peste Prut se realizeaza in Romania prin aparatorii neconditionati si obscurantisti ai numelor Cioran, Eliade, Noica (inchizind ochii asupra trecutului lor legionar), cu o paradigma din care nu lipsesc invocarea Vaterland-ului si a religiei acestuia, si discursul liber, antiortodoxist, de tip liberal.” -- Dan Gulea, nr. 11-12/2007, in aLtitudini

Despre Autor

Dumitru Crudu (n. 1968, Republica Moldova) este unul dintre cei mai importanti poeti si dramaturgi contemporani. A initiat in anul 1999, impreuna cu Marius Ianus, un nou curent literar, fracturismul, lansat printr-un manifest publicat in revistele Paralela 45 si Vatra. Cistigator al Concursului de dramaturgie „Cea mai buna piesa romaneasca a anului“, organizat de Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) si de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, editia 2003.

Dupa piesele sale s-au montat spectacole-lectura, spectacole de teatru, spectacole radiofonice si filme in Republica Moldova, Romania, Italia, Camerun, Haiti, Bulgaria, Franta, Germania si Suedia.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 152
Editura: Cartea Românească
Apariția: 2006
ISBN: 973-23-1854-6
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri