Statutul femeilor în Islam

Mai multe poze

Statutul femeilor în Islam
177,00 MDL (35,58 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

In spatiul academic romanesc exista putine cursuri aprofundate de studii islamice, majoritatea fiind centrate pe aspecte generale ale culturii si civilizatiei arabo-islamice. De asemenea, din spatiul editorial romanesc lipsesc lucrarile autorilor musulmani progresisti, desi acestia au probabil cel mai nuantat discurs islamic contemporan, capabil sa medieze eficient dialogul dintre doua culturi diferite. 
 
Statutul femeilor in islam compenseaza vidul de informatie actual si ofera o analiza comparativa critica a perspectivelor novatoare promovate de interpretarile islamice progresiste cu privire la Coran si sunnah, evidentiind contributiile acestei orientari in cadrul exegezei islamice. Aspectele critice ale traditiei interpretative islamice majoritare pot fi solutionate, sustine autoarea, printr-o reinterpretare a surselor islamice fundamentale in conformitate cu realitatile, supozitiile si necesitatile contemporane: libertatea de expresie si de credinta, drepturile minoritatilor religioase, drepturile femeilor.
 
Din cuprins:
 
Evolutia exegezelor coranice si egalitarismul • Egalitarism si umanism coranic • Relatiile ierarhice de gen • Calamitati interpretative concurente • Hijab-ul – purtat de femei, gindit de barbati • Mostenirea femeilor in contextul social actual 

 

Despre Autor


 

Alina Isac Alak este absolventă a masteratului de politici, gen și mino­rități al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, București, și a obținut titlul de doctor al Facultății de Filosofie, Universitatea din București, cu distincția summa cum laude. Aria sa de cercetare cuprinde filosofia religiei, jurisprudență și hermeneutică islamică, feminismul islamic, curentele islamice reformiste contemporane, construcțiile identitare ale musulmanilor din România.

A publicat numeroase articole și studii academice atât în volume colective, cât și în prestigioase reviste de specialitate din țară și din străinătate. A lucrat ca redactor și asistent universitar, iar în prezent este implicată în proiecte de cercetare. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 184
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2016
ISBN: 978-973-46-5871-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.1500

Pareri