Statistici Multivariate Aplicate în Psihologie

Statistici Multivariate Aplicate în Psihologie

Preț de Listă: 220,00 MDL (44,22 RON)

Preț: 110,00 MDL (22,11 RON)

Economisești: 110,00 MDL (22,11 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

sau

Descriere

Axat pe cursul de profil pe care autorul il sustine de peste cinci ani la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Bucuresti, volumul trateaza un set variat de statistici de nivel intermediar. Sint acoperite o multitudine de cerinte ale nivelului masteral (regresia liniara si logistica, modele avansate de analiza de varianta, tehnici de reducere a datelor), facindu-se in acelasi timp legatura cu statistica de baza.
 
Volumul pune accentul pe abordarile actuale ale inferentei statistice, estimarea intervalului de incredere, marimea efectului si analiza de putere. Temele sint tratate la nivel explicativ, accesibil, cu ilustrarea imagistica a modului de calcul in SPSS sau cu alte programe disponibile gratuit online. Intelegerea e facilitata de faptul ca fiecare procedura statistica este exemplificata prin cercetari psihologice in care au fost utilizate tehnicile respective.

Cuprins:
Inferenta statistica – testarea ipotezelor • Analiza preliminara a datelor statistice • Regresia liniara simpla/multipla • Regresia logistica binomiala • Analiza de varianta (ANOVA) factoriala • Analiza de covarianta factoriala (ANCOVA) • Analiza multivariata a variantei (MANOVA) si a covariantei (MANCOVA) • Analiza de varianta pentru masurari repetate • Analiza factoriala exploratorie • Analiza de cluster

Despre Autor

Marian Popa, conferentiar la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, director al Departamentului de invatamint la distanta. Este titularul disciplinelor statistica psihologica, psihologia muncii si psihologie militara (ciclul de licenta); metodologia cercetarii in psihologie, analiza statistica a datelor, analiza performantelor profesionale, psihologie aeronautica (master) si statistica avansata (scoala doctorala).

A absolvit facultatea de profil a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi si este doctor in psihologie al aceleiasi universitati.

A profesat ca psiholog in cadrul Scolii de ofiteri de aviatie „Aurel Vlaicu”, Boboc, in perioada 1976‑1990, specializindu‑se in psihologie aeronautica pe linga laboratorul de psihologie al Centrului de Medicina Aeronautica din Bucuresti, condus de Valeriu Ceausu. In 1976 si 1977 a coordonat, in colaborare, pregatirea preliminara a grupei de candidati cosmonauti romani. Dupa 1990 a lucrat in cadrul Institutului National de Medicina Aeronautica si Spatiala, Bucuresti, ca psiholog in Biroul de securitatea zborului si apoi ca sef al Sectiei de psihologie, pina in 2005.

Din 1998 este certificat ca psiholog de aviatie in conformitate cu criteriile EAAP, iar in anul 2001 a absolvit cursul Human Factor Accident Prevention and Investigation, organizat de EAAP si Institute of Air Navigation Services, Luxemburg. Semneaza peste 50 de studii de psihologie si psihologie aeronautica. Este membru al Asociatiei Psihologilor din Romania, al International Council of Psychologists si al European Association of Methodology.

La Editura Polirom a mai publicat: Statistica pentru psihologie. Teorie si aplicatii SPSS (editia a II‑a, 2008), Introducere in psihologia muncii (Polirom, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 360
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2010
ISBN: 978-973-46-1794-4
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.5500

Pareri