Statistica pentru psihologie. Teorie și aplicații SPSS

Statistica pentru psihologie. Teorie și aplicații SPSS
263,50 MDL (65,88 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Fiecare tehnica de calcul este descrisa detaliat si exemplificata prin capturi de ecran, iar sectiunile practice contin probleme rezolvate si teste de verificare a cunostintelor. Volumul se adreseaza studentilor la psihologie si psihologilor practicieni, raspunzind nevoilor acestora prin rolul minimal ce revine formulelor matematice si accentul pus pe aspectele de ordin explicativ.

Cuprins: Concepte fundamentale • Masurarea in psihologie • Statistici descriptive • Teste statistice parametrice pentru date cantitative • Teste statistice pentru date ordinale • Strategia analizei statistice a datelor • Teste statistice parametrice cu SPSS • Testele t • Analiza de varianta unifactoriala (One-Way ANOVA) 

Despre Autor

Marian Popa, conferentiar la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, director al Departamentului de invatamint la distanta. Este titularul disciplinelor statistica psihologica, psihologia muncii si psihologie militara (ciclul de licenta); metodologia cercetarii in psihologie, analiza statistica a datelor, analiza performantelor profesionale, psihologie aeronautica (master) si statistica avansata (scoala doctorala). A absolvit facultatea de profil a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi si este doctor in psihologie al aceleiasi universitati.

A profesat ca psiholog in cadrul Scolii de ofiteri de aviatie „Aurel Vlaicu”, Boboc, in perioada 1976‑1990, specializindu‑se in psihologie aeronautica pe linga laboratorul de psihologie al Centrului de Medicina Aeronautica din Bucuresti, condus de Valeriu Ceausu. In 1976 si 1977 a coordonat, in colaborare, pregatirea preliminara a grupei de candidati cosmonauti romani. Dupa 1990 a lucrat in cadrul Institutului National de Medicina Aeronautica si Spatiala, Bucuresti, ca psiholog in Biroul de securitatea zborului si apoi ca sef al Sectiei de psihologie, pina in 2005.

Din 1998 este certificat ca psiholog de aviatie in conformitate cu criteriile EAAP, iar in anul 2001 a absolvit cursul Human Factor Accident Prevention and Investigation, organizat de EAAP si Institute of Air Navigation Services, Luxemburg. Semneaza peste 50 de studii de psihologie si psihologie aeronautica. Este membru al Asociatiei Psihologilor din Romania, al International Council of Psychologists si al European Association of Methodology.

La Editura Polirom a mai publicat: Statistica pentru psihologie. Teorie si aplicatii SPSS (editia a II‑a, 2008), Introducere in psihologia muncii (Polirom, 2008).

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 368
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 978-973-46-1045-7
Dimensiuni: 16,5 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri