Stat și Viața Privată în Regimurile Comuniste

Stat și Viața Privată în Regimurile Comuniste
237,00 MDL (59,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Pentru a-si mentine controlul asupra populatiei, regimurile totalitare au recurs adesea la o supraveghere stricta a acesteia. Volumul inventariaza si analizeaza metodele de intruziune a statului comunist roman in viata privata a cetatenilor.

Pentru a-si mentine controlul asupra populatiei, regimurile totalitare au recurs adesea la o supraveghere stricta a acesteia. Volumul inventariaza si analizeaza metodele de intruziune a statului comunist roman in viata privata a cetatenilor, precum si efectele acestui fenomen – de la arestarea doctorului Placinteanu, „vinovat” de legatura cu fiica lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, pina la atentatele Securitatii impotriva citorva redactori ai Europei Libere sau hartuirea unor membri ai unui cult religios. In completarea acestui tablou, sunt prezentate modurile in care alte state comuniste (de exemplu, cel chinez si cel sovietic) au incalcat drepturile elementare ale omului, in primul rind dreptul la viata privata.

Cuprins: • „In memoriam” Monica Lovinescu • Stat si destine colective in comunism • Stat si destine individuale in comunism • Stat si viata privata in alte regimuri comuniste

Despre Autori

Cosmin Budeanca (n. 1975) este sef Serviciu Muzee-Memorie in cadrul IICCR. A absolvit Facultatea de Istorie si Filosofie, sectia Istorie, Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca, si masterul de Istorie Orala al aceleiasi universitati, unde in prezent este doctorand in istorie orala – mentalitati colective. Intre noiembrie 2000 si mai 2006 a fost Cercetator la Institutul de Istorie Orala din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca. Este beneficiarul mai multor burse, granturi si stagii de documentare.

Florentin Olteanu este presedintele Fundatiei Culturale „Negru Voda” din Fagaras.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 456
Editura: Polirom
Apariția: 2010
ISBN: 978-973-46-1652-7
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: