Standardul fiduciar

Saifedean Ammous

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

“Standardul Fiduciar – Sclavia prin îndatorare ca alternativă la civilizația umană” este a-2-a carte dupa best sellerul international “Standardul Bitcoin” scrisă de una dintre cele mai luminate minți adepte scolii de economie Austriaca, Saifedean Ammous.

Daca prima carte, “Standardul Bitcoin” a convins companii precum TESLA si MicroStrategy ca Bitcoin reprezintă asigurarea unui viitor mai bun, “Standardu Fiduciar – Sclavia prin indatorare ca alternativa la civilizatia umana” urmarește să aducă la cunoștință cum functionează sistemul actual financiar. Acest sistem condus de o mană de oameni lucreaza impotriva noastra, si transfera puterea de cumparare, timpul si eforturile noastre in mainile lor prin politici monetare arbitrare.

Prin inflație continuă se îmbogățesc constant doar cei care sunt mai aproape de presa de tipar monetară, iar ceilalți ajung din ce în ce mai săraci fiind nevoiți să muncească din ce în ce mai mult pentru a ține pasul cu devalorizarea monedei.

Acest transfer de valoare de la cei care economisesc la cei care “tipăresc” creează dezechilibre în majoritatea domeniilor vieții. Autorul te ajută să înțelegi cum funcționează sistemul financiar global și arată efectele devastatoare pe care le are in mai multe domenii ale vieții cum ar fi, mâncare, știință, poluare etc..

Ce vei descoperi citind această carte?

  • Vei descoperi mai bine ce sunt banii, pe care ii folosim zi de zi
  • Dacă bitcoin intră în circulație prin minerit (curent electric și putere computațională), Vei înțelege cum ajung banii fiduciari în circulație, cine îi minerește de fapt?
  • Vei descoperi cum se mută puterea de cumparare de la cei care muncesc si economisesc la cei care sunt aprope de producerea banilor fiduciari
  • Spre final, vei intelege mai bine cum o economie bazata pe o moneda neutra, cu o politica monetara predictibila, si transparenta, poate fi solutia marilor probleme internationale cu care ne confruntam in acest moment…

„PERSPECTIVA PĂTRUNZĂTOARE A LUI SAIFEDEAN este de a explica funcționarea sistemului fiduciar prin analogie cu modul de funcționare a bitcoin. În acest context, ne putem gândi la moneda fiduciară ca la o monedă electronică, o criptomonedă alternativă (altcoin), definindu-i calitățile și caracteristicile, punctele slabe și punctele forte. […] În vreme ce cadrul analitic al cărții Standardul Bitcoin se concentra pe evaluarea vandabilității în timp și pe modul în care aceasta explică ascensiunea aurului și pe cea a bitcoin, în cartea Standardul Fiduciar, Saifedean folosește cadrul vandabilității în spațiu pentru a explica ascensiunea monedei fiduciare și cum aceasta a înlocuit aurul. Departe de a fi un atac unilateral asupra monedei fiduciare, Standardul Fiduciar ilustrează și explică în mod clar avantajele care au permis adopția monedei fiduciare la nivel mondial. Acest cadru formează ulterior baza pentru evaluarea ascensiunii bitcoin într-o lume a monedei fiduciare, modelul său de securitate și șansele de succes continuu.” – extras din Prefața scrisă de ROSS STEVENS,

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 320
Apariția: 2022
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 9786069549919