Stalin Mi-a Furat Copilăria

Stalin Mi-a Furat Copilăria
100,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 46 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Am scris această carte lăcrimând, dezgropând acea mare tragedie, al cărei martor am fost şi eu, - copil de ţăran de pe plaiul orheian - când Basarabia a fost ruptă de la sânul României Mari şi răstignită... Cartea-document Stalin mi-a furat copilăria e despre genocidul copiilor basarabeni, ucraineni, ruşi, evrei, bulgari, comis în gulagul comunist.

Despre suferinţele şi nimicirea celor vârstnici, peste 60.000.000 de persoane, s-a scris mult, începând, din câte ştiu eu, de la A.I. Soljeniţîn, dar despre tragedia copiilor - arestaţi, mancurtizaţi, deportaţi, omorâţi şi reeducaţi, numiţi de bolşevici „дети врагов народа" - nu s-a scris aproape nimic. Totul a rămas ascuns în arhivele secrete ale NKGB, NKVD, partidului comunist. - Autorul

 

Recenzie


 

”Boris Vasiliev, profesor din Sărătenii Vechi, Teleneşti. A fost arestat pe când avea câţiva anişori, ca să fie trimis în Siberia. Când a mai crescut, a fugit din taiga, revenind la casa părintească. Boris Vasiliev are un destin incredibil: acum nişte ani, când mi-a povestit prin ce a trecut, l-am îndemnat să-l aştearnă pe file.

Toate seismele lui sufleteşti, toate cutremurele pe care le-a cunoscut inima sa, fiind aşternute pe hârtie, urmăresc un singur scop: să ne facă mai buni, mai atenţi cu jocurile şi capcanele istoriei, mai înţelegători cu propriul destin. Şi încă ceva ne mai sugerează această carte: suferinţa formează norii pe care coboară Dumnezeu ca să fie mai aproape de oameni.

O carte de memorii, de multe ori, devine, pentru autorul ei, un adăpost. Boris Vasiliev o transformă într-o redută a neuitării, care vine să restituie o lume şi să reconstruiască o alta.” - Nicolae Dabija, poet, eseist și critic literar

 

Despre Autor


 

Boris Vasiliev s-a născut la 25 iulie 1932, s. Molovata, jud. Orhei, România Mare. La 13 iunie 1941, deportat în Siberia împreună cu familia. A evadat în 1946. A absolvit Şcoala Pedagogică din Orhei (1953); Şcoala de Aviaţie din Gomei (1957); USM, Facultatea Educaţie Fizică (1963).

A fost profesor de educaţie fizică în şcoala medie din Sărătenii Vechi,Teleneşti (1958-1992); Autor al unei metodici de predare a educaţiei fizice în şcoala medie în URSS, 1980. 

Printre mențiuni și decorații se numără: Eminent al învăţămîntului public din RSSM; Eminent al învăţămîntului public din URSS; Ordinul de Onoare al Republicii Moldova, 2010.

 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 472
BRAND: Litera
Apariția: 2012
ISBN: 978-9975-74-282-5
Dimensiuni: 17 x 22 cm
Greutatea: 0.6900

Pareri

Părerile Clienților 3 item(s)

Nimic nu se uita
Dl Boris sunteti erou AL NEAMULUI nostru, aceasta nu e carte ci e ceva cu mult la presus! e o viata pe care trebuie sa stie urmasii nostri, ma inchin in fata dv, si foarte as dori sa se faca nu sute de filme dupa carte cum a zis d. Dabija, macar unul! dar sa fie redat concret dupa carte.
Evaluarea
Parerea lui Maxim / (Plasată la data 22.11.2015)
o carte de milioane
O carte care merita citita, o recomand tuturor. Tragedia neamului romanesc...
Evaluarea
Parerea lui Aliona / (Plasată la data 30.04.2014)
Voi lasa aceasta carte si copiilor, nepotilor poate
Voi lasa aceasta carte si copiilor, nepotilor poate, sa stie ca 63 milioane de crime este cadoul din partea lui tatuca Stalin, ptiuuu
Evaluarea
Parerea lui Alina / (Plasată la data 23.07.2013)