Spune-mi Gioni! sau Învăţăturile Veteranului KGB Verdikurov către Nepotul Său

Spune-mi Gioni! sau Învăţăturile Veteranului KGB Verdikurov către Nepotul Său
33,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Descriere

Romanul „Spune-mi Gioni! sau învăţăturile Veteranului KGB Verdikurov către Nepotul Său" este o radiografiere a realităţilor ante- şi postbelice, având în centru un fost securist care îşi povesteşte istoria vieţii sale, cu intenţia de a-l modela moral şi spiritual pe nepotul său. -- Acad. Mihai Cimpoi

"Romanul „Spune-mi Gioni!” ajută la dezvăluirea adevărurilor istorice care ne-au fost ascunse ani de zile. Mi-amintesc cum la şcoală ni se dădea ca exemplu de convieţuire idilică cea a popoarelor din Uniunea Sovietică. În acest roman suntem martorii metamorfozei treptate a personajului principal şi povestitorului Ion dintr-un netrebnic chiar simpatic la început într-un instrument flexibil al represiei, care nu se sfieşte să asiste chiar la deportarea părinţilor în Siberia.

Subtitlul cărţii parafrazează denumirea tratatului educativ din sec. XVI „Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie”. Această parafrază este însă o crudă ironie, deoarece povestitorul lui Busuioc apără postulate care nu pot fi apărate din punct de vedere moral.

Sunt convins că factura scriitoricească a lui Busuioc, prin modul de abordare a realităţii combinând temele tragice cu umor, sarcasm şi ironie, va fi pe placul cititorului receptiv la literatura de acest gen”. -- Jiří Našinec

Aureliu Busuioc s-a născut la 26 octombrie 1928, în satul Codreanca. Printre operele sale renumite se numără volumul de versuri pentru copii „La pădure” și renumitul roman „Singur în faţa dragostei”, care a fost ecranizat și pe platourile de la Moldova-Film. Printre alte opera de valoare se numără și romanele „Lătrând la lună”, „Pactul cu diavolul”, „Spune-mi Johnny”, „Hronicul Găinarilor”, şi recenta carte pentru copii „Când bunicul era nepot”.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Spune-mi Gioni!
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 238
Editura: Prut Internațional
Apariția: 2003
ISBN: 9975-69-447-0
Dimensiuni: 15,1 x 20,1 cm
Greutatea: 0.3760

Pareri