Spre o Paradigmă a Gîndirii Sociologice. Ediția a II-a

Spre o Paradigmă a Gîndirii Sociologice. Ediția a II-a

Preț de Listă: 160,00 MDL (40,00 RON)

Preț: 128,00 MDL (32,00 RON)

Economisești: 32,00 MDL (8,00 RON) (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Sociologia se afla inca in faza definirii ca stiinta: exista o multime de tentative de constructie sociologica, bazate pe principii explicative diferite, care par sa se excluda unele pe altele.

Autorul propune o noua viziune unificatoare, punind bazele unui compendiu de metodologie, analizind in detaliu structurile gindirii, sistemele sociale, dinamica fenomenelor sociale, sociologia in ipostaza sa de stiinta constructiva, dar si rolul constiintei ca factor explicativ in procesele sociale ori ideea de evolutie sociala si progres. In fine, este propusa o analiza a principalelor modele ale rationalitatii: modelul clasic, bazat pe presupozitia unei cunoasteri complete; rationalitatea in conditii variabile de incertitudine, incorporind riscul si probabilitatea.

Cuprins: Structura standard a teoriilor sociologice cauzale • Analiza functionala • Rolul constiintei in explicatia sociologica • Integrarea sociologiei ca proces social • Strategii si tehnici de interventie • Dimensiunea temporalitatii in stiinta • Explicatie evenimentiala si explicatie structurala • Evolutie sau progres? • Incertitudinea – o perspectiva psihosociologica

Despre Autor

Catalin Zamfir, directorul Institutului de Cercetare a Calitatii Vietii, presedintele Institutului Social Roman, membru al Academiei Romane. Profesor universitar doctor, a fost decanul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti. A publicat numeroase carti si articole in domeniul sociologiei, dintre care amintim: Incertitudinea: o perspectiva psihosociologica (1990, 2005), Tiganii: intre ignorare si ingrijorare (coautor, 1993), Romania, 1989-1993. Dinamica bunastarii si a protectiei sociale (coautor, 1994)

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 352
Editura: Polirom
Apariția: 2005
ISBN: 973-46-0142-3
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri