Spionul care a Ieşit din Joc

Spionul care a Ieşit din Joc
62,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Spionul care a iesit din joc este povestea unei misiuni extrem de periculoase pentru un agent care isi doreste cu disperare sa-si incheie cariera in spionaj - sa iasa din joc. Cu acest roman considerat un clasic al genului, Le Carre a schimbat regulile jocului, castigandu-si o bine meritata faima mondiala. Primul roman din seria cartilor lui Le Carre care vor fi publicate de RAO sub o noua prezentare.

Roman caruia i-a fost decernat pentru prima data prestigiosul premiu Dagger of the Daggers, dupa ce, anterior, fusese distins cu premiile Crossed Red Herring si Gold Dagger.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Înainte de Le Carré, romanul de spionaj britanic era dominat de spionul atrăgător şi curajos, un bărbat de acţiune, fie amator sau profesionist, exponentul unei civilizaţii stăpâne pe sine - un Richard Hannay sau James Bond. Cu Spionul care a ieşit din joc, Le Carré introduce o perspectivă mult mai amară şi antieroică, o lume lipsită de sentimentul superiorităţii moralei vestice, comparativ cu estul comunist.

Localizat, în principal, în Germania Războiului Rece, romanul este o poveste despre înşelăciuni la toate nivelurile. Exasperat de succesele serviciilor de spionaj est-ger-mane în capturarea agenţilor săi, Lamas, care conduce din Berlin o operaţiune britanică, acceptă să devină agent dublu pentru a semăna confuzie în spionajul est-german, afirmând că şeful acestuia este în solda britanicilor. Potrivit planului, Lamas devine un disident, părăsind „Serviciul"-agenţia britanică de spionaj extern MI6 - fiind recrutat de est-germani în speranţa obţinerii de informaţii despre operaţiile britanice.

Parte din calitatea cărţii se datorează talentului lui Le Carré de a descrie ponosita şi lipsita de strălucire lume a spionilor, menţinând, în acelaşi timp, o minunată stare de tensiune şi intrigă. Spionajul aici este un joc elaborat, o operaţiune complexă de păcălire a adversarului. Frontiera dintre realitate şi fantezie este neclară. Şi Lamas descoperă, la un moment dat, că, în realitate, este un pion dintr-un joc mai mare.

Ceea ce ridică această carte deasupra unui thriller obişnuit este critica la adresa serviciilor de spionaj care, în jocurile lor, îi manipulează cinic pe propriii compatrioţi, punându-se la îndoială ceea ce ele trebuie să protejeze. Costurile în vieţi omeneşti sunt ridicate şi nu este niciodată clar dacă, într-adevăr, există nişte secrete reale care trebuie neapărat obţinute. Recunoaşterea acestor lucruri, în final, de către Lamas, precum şi refuzul său de a abandona o fată nevinovată îl vor conduce spre moarte.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: The Spy Who Come in From the Cold
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Rao
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-10-3220-7
Dimensiuni: 10,5 x 18 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri